Pogledajte prvi trejler za Blade Runner 2049

"Blade Runner 2049" ja nastavak kultnog neo-noir filma "Blade Runner" Ridleya Scotta iz 1982. godine. Sada imate prilike da pogledate prvi trejler za ovaj film i u njemu vidite Harrisona Forda ponovo kao Ricka Deckarda. Uz Ryana Goslinga, u filmu još glume i Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri, Lennie James, Dave Bautista, Edward James Olmos i Jared Leto. Neke od njih možete videti i u ovom trejleru, a Jared Leto je očigledno u ulozi replikanta (androida). Ovaj film režira Denis Vilaneuve (Prisoners, Sicario, Arrival), dok je Ridly Scott u ulozi producenta. Premijera filma zakazana je za 6. oktobar. 

Muziku za ovaj film komponuje islandski kompozitor Jóhann Jóhannsson, koji će imati veoma ozbiljan zadatak da stvori pristojnu muzičku podlogu, koja će odgovarati remek-delu filmske muzike koju je za originalni film komponovao Vangelis.

Iako se danas "Blade Runner" smatra remek-delom filmske umetnosti, odmah nakon premijere 1982. godine, nije dobio dobre ocene kritike, a i nije bio ni veliki hit kod publike. Delom zbog toga što je Scott bio primoran od strane studija da izvrši određene izmene u odnosu na njegovu viziju filma. Ali, tokom godina, film je polako gradio kultni status kod publike koji je krunisan 1992. godine kada se  "Blade Runner: The Director's Cut" pojavio u bioskopima. Koscenarista originlanog filma bio je Hampton Fancher koji se nalazi u istoj ulozi i u ovogodišnjem nastavku.

Preporuka

share

share