Pogledajte prvi trejler filma "Elvis"

Australijski režiser Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Romeo + Julija, The Great Gatsby) dugo je radio na biografskom filmu o Elvisu Prisley-u, a projekat je prvi put najavljen još 2014. Konačno film, jednostavnog naziva "Elvis", izlazi na 24. juna preko Warner Bros. i sada je objavljen prvi trailer. Austin Butler glumi Prislija, a Tom Hanks je njegov menadžer, pukovnik Tom Parker. 

Bilo je mnogo filmova u kojima se Presley pojavljuje kao lik, ali biografski film na velikom platnu se dugo čeka. Postojao je TV film iz 1979. godine, također pod nazivom "Elvis", u kojem je glumio Kurt Russell  Presley-a, a režirao ga je John Carpenter nakon filma "Halloween". Zanimljivo je da su  Russell i Carpenter po prvi put zajedno radili na "Elvis", a zatim su zajedno sarađivali na nekoliko drugih  filmskih klasika (kao što su "The Thing" i "Escape From New York").

Osim Butlera, Luhrmann je navodno razmatrao i Ansela Elgorta, Milesa Tellera, Aarona Taylor-Johnsona i Harryja Stylesa za glavnu ulogu. U filmu "Elvis" takođe glume i Olivia DeJonge kao Priscilla Presley, Yola Quartey kao sestra Rosetta Tharpe, Kelvin Harrison Jr. kao B.B. King, Alton Mason kao Little Richard, Kodi Smit-McPhee kao Jimmie Rodgers i drugi. Luhrmann je napisao scenario zajedno sa Semom Bromelom, Craigom Pearceom i Jeremyjem Donerom. Film je morao da pauzira produkciju u martu 2020. godine kada je Hanks dobio COVID-19.