Pogledajte: Pom Pom Squad - Crying

Bruklinski kvartet Pom Pom Squad najavili su u aprili debi album pod nazivom "Death of a Cheerleader" koji izlazi 25. juna na etiketi City Slang. Tom prilikom bend je podelio i video za pesmu "Head Cheerleader", na kojoj prateće vokale peva Tegan Quin iz Tegana and Sara. Bend je takođe i podelio pesmu "Lux". 

Sada je bend podelio  video za pesmu "Crying", koji je režirala pevačica benda Mia Berrin zajedno je sa Julijom Sub

„Ova pjsma je iskreno vrsta razvlačenja. Mislim da sam tokom ciklusa ‘Ow’ [prethodni EP] uverila sebe da bih pisanjem ovih pesama mogla u potpunosti isterati demona depresije. Ispostavilo se da nijedna vrsta pisanja pesama nije zamjena za lekove i terapiju ”, kaže Berrin u saopštenju za medije. „Što se tiče razmišljanja u narativnom luku, znala sam da želim napisati pesmu koja se oseća poput mosta između gitarskog sveta ove ploče i kinematskog sveta ove ploče nadahnutog 50-ih / 60-ih. Na kraju se radi o meta-osjećaju - biti ljut na sebe zbog depresije. Karakter ove pesme u osnovi je moj ego: deo mene koji ne uči, neprestano čini iste greške, leprša se, ne može priznati da greši, samosažaljeva se i sve to umotava u luk mašnom samoprocjene. Kad sam bila na fakultetu, šalila sam se s prijateljima da je moj plasman u 9 osobina bio "Haotični glupi", što je postalo neka vrsta svoje ličnosti. Moja glupa kučka. Ukratko, pesma je kako se nazivam cmizdravom. Jako glam! ”

Julia Sub dodala je ovo: „Ovaj video na mnogo je načina ljubavno pismo sveobuhvatnom činu plača, kao i suočavanje s izolacijom. Slično kao i teme u numeri, ovaj muzički video je pomirenje unutrašnjih i vanjskih sila - prostora oko nas, prostora u nama i ljudi koji utiču na nas. Oticanje emocija u ovoj prelepoj pesmi vizualizira se kroz tamu, u praznom bioskopu, skladištu i starom motelu. Vidimo da se ovaj lik kreće ovim prostorima baš kao i ona svojim osećajima. Element bioskopa ovde je sidro, koje ilustrira kako ispitivanje prošlih iskustava i sećanja može učiniti da se osećamo kao autsajderi koji gledaju u vlastiti život - poput gledanja filma. Moj omiljeni deo ovog videa je kako se strah materijalizira u obliku ruku koje se uvlače u kadar, naglašavajući osećaj da nas proguta težina naših strepnji. Vizualna inspiracija za ovaj video nastala je uglavnom iz stare estetike Film Noira i bolno očigledne opsesije koju Mia i ja imamo apsurdnim i apstraktnim delima Davida Lyncha. "

"Death of a Cheerleader" producirala je Sarah Tudzin (Iluminati Hotties), ali se u produkciju uključila i sama Berrin. 

Prošlog meseca