Pogledajte: Pixies - Vault of Heaven

Pixies su početkom juna najavili osmi album "Doggerel" koji izlazi 30.septembra za izdavačku kuću BMG. Takođe su tom prilikom podelili novu pesmu "There's a Moon On". 

Sada su podelili video za pesmu "Vault of Heaven" koji je režirao Charles Derenne.  Derenne navodi u saopštenju za javnost: „Kada sam prvi put slušao pesmu, ideja koja mi je pala na pamet bila je zvuk modernog zapadnjačkog roka. Bilo bi previše očigledno snimati vestern, pa smo odlučili da iskoristimo ironiju stihova i napravimo neku vrstu psihodelične, autsajderske priče koristeći američke ikone, ali ih prikazujemo na drugačiji način. Zorro vodi ples kao protagonista priče.”

Gitarista Joey Santiago govori o novom albumu u saopštenju za javnost: „Ovaj put smo porasli. Više nemamo pesama ispod dva minuta. Imamo male pauze, konvencionalnije aranžmane, ali tu su i dalje naši zapleti.”

Pevač/gitarista Black Francis dodaje: „Pokušavamo da radimo stvari koje su veoma velike, hrabre i orkestrirane. Punky stvari, stvarno volim da ih sviram, ali jednostavno ne možete veštački stvoriti to sranje. Postoji još jedan način da to učinimo, postoje i druge stvari koje možemo učiniti s ovom dodatnom posebnom energijom s kojom se susrećemo.”

"Doggerel" je producirao Tom Dalgety (Royal BloodGhost). Ranije ove godine, Pixies su podelili singl "Human Crime". Pixies će 29, avgusta nastupiti u Beogradu, na Tašmajdanu.

Preporuka

share
share