Pogledajte: Pip Blom - Kiss Me By The Candlelight

Amsterdamski trio Pip Blom podelili su video za novu pesmu "Kiss Me By The Candlelight" u kojoj gostuje Willem Smit iz holandskog indie benda Personal Trainer. Ovo je još jedna pesma sa očekivanog albuma "Bobbie", koji bi trebao izaći 20. oktobra na etketi Heavenly. 

Pip Blom je bend, ali to je i ime pevačice i glavnog tekstopisca benda.

O pesmi, Pip kaže u saopštenju za javnost: „Mnogo pre nego što smo Willem i ja počeli da se viđamo, zajedno smo napisali pesmu. Imali smo 16 godina i jedva smo se poznavali. Bilo je neprijatno i oboje smo bili zaista stidljivi. ali mi se pesma oduvek jako sviđala. Tokom godina smo pisali stvari povremeno. Nije uvek bilo lako jer oboje imamo različite načine rada i nisu baš svi navikli pisati s nekim drugim, ali uspeli smo zajedno napisati neke od mojih omiljenih pesama. Smešno je kako u pesmama koje smo zajedno napravili uvek postoje delovi koji su napisani za drugu osobu. Melodije, zvukovi ili ritmovi, znate šta druga osoba voli i želite da im se dopadne ono što pišete. Dakle, kada me je Dave pitao da li sam ikada razmišljlao o pisanju pesme sa Willemom, nisam morala dugo razmišljati. 'Kiss Me By the Candlelight' je pesma koju smo napisali ne tako davno. Savršeno se uklapala u album. Plesno je, pomalo čudno i savršena mešavina nas dvoje.”

Bend je nakon najave novog albuma podelio prvi singl “Is This Love” na kojoj gostuje Alex Kapranos iz benda Franz Ferdinand.

Eksperimentisanje benda Pipa Blom sa stilom takođe je primento u raznim drugim pesmama. Iako je ovo godinama bio cilj benda, konačno je ostvaren u saradnji s producentom Daveom McCrackenom. Pored toga što je bend napredovao u obogaživanju svog zvuka, Blom se trudila i sa stihovima na albumu. „Uvek mi je tekst pesama težak jer nisam prirodni govornik“, kaže ona. “Teško mi je trošiti vreme na njih jer se osećam pomalo prisilno.”

Aktuelni album benda Pip Blom je "Welcome Break" iz 2021.godine.