The Sadies - Northern Passages [2017]

The Sadies
Northern Passages
Yep Roc Records / 2017
8.0
8

Northern Passages“ je deseti studijski album, a kada se uračunaju razni živi albumi i kompilacije, šesnaesti u karijeri kanadskog benda The Sadies koja traje od 1994. godine. Nakon više od dve decenije karijere bend i dalje nastupa u istoj postavi, i to braća Dallas i Travis Good, Sean Dean i Mike Belitsky. The Sadies se tokom karijere drže prepoznatljivog zvuka koji su stvorili koktelom različitih muzičkih žanrova od klasičnog countryja, psychadelic folk rocka, garažnog rocka pa sve do surf rocka i rockabillyja. „Northern Passages“ je dokaz da bend i dalje uspevaja da zvuči veoma sveže i zanimljivo. 

Album otvara odlična country balada "Riverview Fog“. Album se nastavlja pesmama „Another Season Again“, „There Are No Words“, „It’s Easy (Like Walking)” koje više odgovaraju autentičnom rock zvuku koje je bend stvorio tokom karijere. Na odličnoj „It’s Easy (Like Walking)”gostuje Kurt Ville, čime on postaje još jedan od fantastičnih gostiju, poput Neko Case, Andre Williamsa, Neil Younga, i mnogih drugih, sa kojima su The Sadies sarađivali tokom svoje karijere.

Psych rock/honki tonk/shoegaze  „The Element Song“ je vrhunac ovog dela albuma, da bi se nakon nje The Sadies vratili country zvuku u pesmama u  „Thorugh Strange Eyes“ i „God Bless the Infidels“ sa vrtlogom melodija pedal steel gitare, benjoa i violine. Album zatvara odlični psychadelic instrumental „The Noise Museum“ na kojoj se dve gitare poigravaju melodijama poput Aurore Borealis na dalekom severnom nebu.

The Sadies su uspeli da održe konstantan kvalitet svojih izdanja tokom karijere koja traje više od 20 godina „Northern Passages“ je veoma dobar album sa jedanaest veoma kvalitetnih pesama i još jedan odličan dodatak njihovom muzičkom opusu.