Pogledajte: Parquet Courts - Freebirds II

Parquet Courts su objavili novi album "Wide Awake!" 18. maja za etiketu Rough Trade. Sa ovog abluma već podelili  "Almost Had to Start a Fight / In and Out of Patience"  i video spotove za pesme "Wide Awake" i "Mardi Gras Beads".

Sada su podelili video za pesmu "Freebird II" koji je režirao Claes NordwallA. Savage (vokal/gitara) izjavio je "Želeo sam da ponovo sarađujemo sa Claesom. On je snimio i naš video za pesmu "Berlin Got Blurry" i veoma je talentovan za rad sa 16mm-arskim kamerama, jer ima odlično oko i pomaže mi u artikulisanju vizuelnih ideja na ekranu. Bilo je veoma zabavno. Originalno bio je snimak nas kako cepamo zastavu konfederacije, ali smo odlučili da nije dovoljno jasno zašto se zastava uništava, pa smo to izbacili. Ali čisto da znate, mi nismo ljubitelji te zastave. Dok smo se pripremali za ovaj video svako je dobio karakter koji odgovara njegovoj ličnosti. Hvala svima koji su vredno radili na ovom video spotu... Claes, naš koreograf Juri, i Brittney koje se starala da se pokretni delovi, pa, pokreću. Ovo je najveća ekip sa kojom smo sarađivali i svima smo veoma zahvalni jer je ispalo odlično."

Nordwall je izjavio "Nakon saradnje sa Andrewom na "Berlin Got Blurry" znao sam da želim da ponovo radim sa njima, i naše vizija tog video spota se poptuno poklopila i bio sam oduševljen kada su me zamolili da snimam 16mm-skom kamerom."

"Wide Awake!" producirao je Danger Mouse .

Preporuka