Pogledajte: Modest Mouse - We Are Between

Modest Mouse su početkom maja najavili novi album "The Golden Casket", njihov prvi u poslednjih šest godina, i tom prilikom podelili su prvi singl, "We Are Between". "The Golden Casket" treba izaći 25. juna za izdavačku kuću Epic.

Sada su podelili video za pesmu "We Are Between" u režiji Kyle Trasha.

Poslednji album benda bio je "Strangers toself". 2019. godine Modest Mouse su objavili pesmu "Ice Cream Party", koja se ne nalazi na ovom albumu. Dave Sardy i Jacknife Lee producirali su "The Golden Casket", koji je snimljen u Los Angelesu i u studiju Modesta Mouse-a u Portlandu.

U saopštenju za medije "The Golden Casket"  je opisan ovako: „Album lebdi u ograničenom prostoru između sirove punk moći i eksperimentalne nauke u studiju, frontmen Isaac Brock istražuje teme od degradacije našeg psihičkog krajolika i nevidljive tehnologije do očinstva. Dvanaest pesama ponašaju se poput amorfnih organizama, podvrgavajući se dramatičnim mutacijama i promenama raspoloženja što govori o hroničnom prevlačenju konopa između nade i očaja koji se odigrava u Brockovoj glavi. "