Pogledajte: Jose Gonzales - Head On

José González najavio je sredinom aprila i nakon pauze duže od šest godina, novi album "Local Valley", i topm prilikom podelio novu pesmu, "Visions". "Local Valley" treba da izađe 17. septembra putem Mute-a i uključuje "El Invento", pesmu na španskom jeziku koju je González podijelio u februaru.

Poslednji studijski album švedskog pevača / tekstopisca / gitariste bio je Vestiges & Claws iz 2015. godine. Sada je podelio video za pesmu "Head On"

. „Napisao sam „Head On “kao borbenu pesmu ili priručnik. Mislim i na ‘pravo naprijed’ i na glavu - kao kad uključite svoj um, ”kaže González u saopštenju za medije. “Inspiriran je "Zombie" Fele Kuti-ja i načinom na koji sam nekada pisao tekstove za svoj hardcore bend. To je takođe u duhu moje pesme 'What Will' iz 2015. Ta i ova i jedna i druga su anti-dogma, pro razlog pesme. Neki od pojmova koje koristim poput "tražitelja rente" ili "izvlačena vrednosti" dolaze iz knjiga o ekonomiji koje sam čitao, poput "The Value of Everything", Mariane Mazzucato. "

"Animacije za "Head On" temelje se na celularnom automatu nazvanom "Game of Life" koji je stvorio matematičar John Horton Conway", dodaje Karlsson. " "Game of Life" ima nova svojstva, što znači da složeni oblici mogu nastati ili evoluirati kroz jednostavne pojedinačne delove. Bez ikakvog dizajnera, plana ili namjere. U videu smo koristili vizualne prikaze iz „Igre života“ kao analogiju za protok informacija; bitovi obrazaca formiranja informacija. Prilagođavanje. Evolving. Mutiranje. Poput mema ili umnih virusa; pozitivan, neutralan ili negativan. Putujući od uma do uma u beskonačnom ratu ideja u kojem svi sudjelujemo i na koje utječemo. "

"Local Valley" snimljena je u studiju Koltrast Hakefjorden, studiju koji je González osnovao u vikendici svoje porodice, severno od Geteborga. U saopštenju za medije muzičar kaže da je album „sličan mojim drugim solo albumima zvukom i duhom, prirodan nastavak stilova koje sam dodavao tokom godina i solo i sa Junipom. Krenuo sam da pišem pesme u istom duhu kao i moje stare: kratke, melodične i ritmične, mešavina klasičnog narodnog kantautora i pesama s uticajima iz Latinske Amerike i Afrike. Drugačiji je od mojih ranijih radova, ali ništa manje ličan. Naprotiv, osećam se ugodnije nego ikad kad kažem da ovaj album trenutno odražava mene i moje misli. "

Od tema na albumu, González dodaje: „Mnoge od ovih pesama imaju kristalno jasnu, sekularnu humanističku agendu: anti-dogma, razlog-razlog. Ne postoji politička agenda, barem ne u klasičnom spektru levo-desno. Možda na globalistički-sekularni naspram teokratsko-nacionalističkog načina: fokus je na temeljnim svetonazorima i na našim egzistencijalnim pitanjima kao pametni majmuni u potrazi za razumijevanjem sebe i svog mjesta u kosmosu. "

Preporuka

share