Pogledajte: Imarhan - Adar Newlan

Tuareški kvintet Imarhan objaviće novi album, "Aboogi", 28. januara preko City Slanga. Sada su podelili video za treći singl, “Adar Newlan”, na kome na vokalima gostuje Gruff Rhys (Super Furry Animals). Animirani video je delo Fantômes (Hugo & Rodolphe Jouxtel). 

Rhys, koji je prvi put sreo Imarhana u Londonu na događaju Africa Expressa koji je organizovao Damon Albarn, rekao je ovo u saopštenju za javnost: „Moje vreme u Aboogiju sa Imarhanom bilo je nezaboravno. Sakrili smo se od sunca i pili vrući, jak čaj u narandžastom šatoru u sklopu studija na otvorenom i razmjenjivali muzičke ideje. Novi prijatelji koji pevaju na više jezika; Tamasheq, velški, francuski, engleski, arapski lebdeli su u zraku, od vrata studija do dvorište. Činilo se da pesme teku i rastu brzo i bez napora u ovim uslovima. Tamo gde se grad susreće sa planinama i gde možete nazreti oba sveta, pokrivena plafonom njihovog gigantskog neba - a da jedva pomerate jedva glavom."

Rhys je dodao ovo o Aboogi studiju koji je sastavio bend: „Jednostavna šetnja od četiri metra do studija, a zatim da se dokumentuju ove ideje uživo i u ovom trenutku—[to je bio] savršen način za snimanje. Posetiti Tamanrasset na prvom mjestu, dočekati najtopliju moguću dobrodošlicu i otputovati u pustinju i svedočiti njenom prekrasnom sjaju danju i njenim beskrajnim zvijezdama noću, bilo je dovoljno da promeni život, ali to je sasvim druga priča! ”

Bend je izjavio o spotu za “Adar Newlan”: “Dok se udubljujemo u njihove kontrastne mašte, istina kao da nam klizi poput peska između prstiju… konačno ustupa mesto zajedničkoj priči, obogaćenoj deljenjem i molbom da bude ponovljeno, iznova i iznova.”

Imarhan su ranije podelio glavni "Achinkad", “Tamiditin”, na kojem se pojavio Japonais ( pokojni pjesnik Mohamed Ag Itlale).

Prethodni album ovog benda "Temet" objavljen je 2018.godine

Preporuka

share