Pogledajte: IDLES - WAR

Britanski post punk bend IDLES, objavili su svoj novi album Ultra Mono, prošlog petka, 25.septembra za izdavačku kuću Partisan Records. Bend je do sada podelio video spotove za pesme "Grounds", „A Hymn“, „Mr. Motivator” i "Modal Village" . 

Sada su podelili video za pesmu "War" koja otvara album.

Na albumu gostuju Jehnny BethWarren EllisDavid Yow i Jamie Cullum

Ultra Mono je treći album benda. Posljednji album IDLES-a, Joy As Act of Resistance, izašao je 2018. godine i pokupio je odlične kritike. U 2019. godini izdali su 7-inčni singl, "Mercedes Marxist", snimljen istovremeno sa poslednjim albumom.

Talbot je izajvio o albumu: „Ultra Mono je prihvatanje sadašnjice i mene i tebe. Nismo isti, ali pogledajte nešto što je zajedničko: trenutak. Ne mogu ništa kontrolirati osim svojih ideja, svojih postupaka i svojih emocija, ne mogu kontrolisati tvoje. Dozvoljavajući da naša umetnost bude trenutna, dajemo sebi i vama priliku da nas sve koji postojimo sada shvatimo kao istinu. To je pokretač svega što ne možemo da kontrolišemo: našu rasu, starost, klasu i prošlost u obliku onoga što mi apsolutno kontrolišemo - naše muzike, našu sadašnjost."

 „Radost je i dalje čin otpora. Nema više izvinjenja. Trudit ćemo se i pošteno raditi. Ultra Mono je pokretač radosti. Nadamo se da ćete čuti osećaj snage i svrhe kada slušate Ultra Mono. Zamišljeno je da vas ispuni snažnom ljubavlju i ritmom. Vi ste sada. Vi ste sve. Sve je ljubav.“