Pogledajte: IDLES - A Hymn

Britanski politički pank bend IDLES prošlog meseca su najavili su novi album Ultra Mono i tom prilikom podelili video za pesmu, "Grounds". Ultra Mono izlazi 25. septembra za  izdavačku kuću Partisan.

Na albumu Ultra Mono je i „Mr. Motivator ”, pesma koju je bend podijelio u maju. 

Sada su podelili video za pesmu, „A Hymn“, u kome vidimo članove benda koji se voze u automobilima sa roditeljima. Ryan Gander je režirao video. 

Na albumu gostuju Jehnny BethWarren EllisDavid Yow i Jamie Cullum. Bend je najavila i tri livestream nastupa, koja će biti profesionalno snimljena u nekom poznatom studiju, ali još nije objavljeno kom. Dva nastupa zakazana su za 29. avgust, i jedan za 30. avgusta. Pristup ovim nastupma može se kupiti na webstranici benda.

Ultra Mono je treći album benda. Posljednji album IDLES-a, Joy As Act of Resistance, izašao je 2018. godine i pokupio je odlične kritike. U 2019. godini izdali su 7-inčni singl, "Mercedes Marxist", snimljen istovremeno sa poslednjim albumom.

Talbot je izajvio o albumu: „Ultra Mono je prihvatanje sadašnjice i mene i tebe. Nismo isti, ali pogledajte nešto što je zajedničko: trenutak. Ne mogu ništa kontrolirati osim svojih ideja, svojih postupaka i svojih emocija, ne mogu kontrolisati tvoje. Dozvoljavajući da naša umetnost bude trenutna, dajemo sebi i vama priliku da nas sve koji postojimo sada shvatimo kao istinu. To je pokretač svega što ne možemo da kontrolišemo: našu rasu, starost, klasu i prošlost u obliku onoga što mi apsolutno kontrolišemo - naše muzike, našu sadašnjost."

 „Radost je i dalje čin otpora. Nema više izvinjenja. Trudit ćemo se i pošteno raditi. Ultra Mono je pokretač radosti. Nadamo se da ćete čuti osećaj snage i svrhe kada slušate Ultra Mono. Zamišljeno je da vas ispuni snažnom ljubavlju i ritmom. Vi ste sada. Vi ste sve. Sve je ljubav.“

Preporuka