Pogledajte: Gilla Band - Post Ryan

Irski kvartet Gilla Band podelili su video za novi singl "Post Ryan". To je najnovije izdanje s njihovog nadolazećeg albuma "Most Normal", koji će izaći 7. oktobra preko Rough Trade-a. U nastavku pogledajte video u režiji i animaciji Mortis Studios.

U saopštenju za javnost, vokal benda Dara Kiely navodi: „Naš prijatelj Rajan napunio je 30 godina tokom izolacije i njegovi prijatelji su nas zamolili da napravimo pesmu za njegov rođendan. Napisali smo i snimili 'Happy Birthday Ryan' (pokušaj hair metala koji je napisao naš tajni Hard Rock alias, The Whiskey Guns). Odmah nakon toga došli smo do srži onoga što je sada poznato kao 'Post Ryan'. Ovo je jerovatno trajalo najduže od svih pesama. Reči pesme su prvobitno bile zaista glupe. Postojao je stih o nošenju božićnih čarapa tokom cele godine. Glupe stvari. Nije baš odgovaralo tonu. Nakon što sam se petljao sa Electro Lobotomyom i shvatio drugu polovinu, improvizovao sam melodiju preko nje. Momci su žejeli da izađem iz svoje zone udobnosti i napišem nešto zaista direktno. Ovo je bila sušta suprotnost od pristupa koji smo imali za naš posljednji album, The Talkies. Osećao sam se veoma golo. Morao sam napustiti prostoriju kada sam im pokazao svoj demo novog vokala.”

"Most Normal" je samostalno producirao, a snimio ga je i miksao basista benda, Daniel Fox. Nakon najave albuma u julu, podelili su singlove “Eight Fivers” i "Backwash".

Njihov prethodni album, "The Talkies", izašao je 2019. preko Rough Trade-a.