Pogledajte: Future Islands - Glada

Future Islands su oktobra prošle godine objavili album  "As Long As You" preko izdavačke kuće 4AD.Do sada su podelili video spotove za pesme , "Thrill", "Born in a War", "Moonlight" kao i  "For Sure" na kojoj je prateće vokale pevala Jenn Wasner iz Wye Oak i Flock of Dimes. 

Sada su podelili video za pesmu "Glada", koji je snimljen na švedskom selu, u režiji glumice Julie Ragnarsson, a montirao vizuelni umjetnik Ponyhans.

Frontmen Sam Herring je izjavio: „Glavni tretman za video bio je portret švedskog sela s Julijinim roditeljima kao glavnim junacima. Snimali su u proleće, leto i u ranu jesen prošle godine. Za mene je najvažnije da zauzima mesto o kojem govori ova pesma, što je sve što sam prie svega želio podeliti. "

Ragnarsson dodaje: „‘ Glada ’je pesma koja je napisana o tačnom mestu na kojem sam sada u karantinu sa svojim roditeljima. Pesma o prošlosti - prerasloj, bujanju proljeća i pticama koje redovito kruže oko naše kuće i oko polja i šuma. Želeli smo ovde uhvatiti lepotu prirode, koju Sam opisuje u pesmi. Usponi i padovi dugotrajne veze. I kako ponekad morate zastati i razmisliti o tome koliko ste srećni, posebno usred ovog naizgled sloma. Bila sam zaglavljena na najlepšem mestu koje znam, nesposobana da to u potpunosti cenim jer Sam nije bio tamo. Snimanje ovog videa pomoglo mi je da se povežem sa njim, ali i nateralo me da pogledam vani i cijenim sve što je bilo oko mene. "

Postavu benda čine Samuel T. Herring (vokal), John Gerrit Welmers (klavijature) i William Cashion (bas), a zvanično im se pridružio dugogodišnji bubnjar Michael Lowry (koji je takođe dao doprinos pisanju stihova).

Bend je koproducirao album s inženjerom Steveom Wrightom, snimajući ga u svom  Wrightway Studios u Baltimoreu.

Preporuka

share

share