Pogledajte dokumentarni film: Kurt Vile - (bottle back)

Početkom septembra 2018. godine, uoči najave svog najnovijeg albuma Bottle It In, Kurt Vile se zajedno sa prijateljima i kolegama muzičarima povukao u planine Catskill, u državi New York, kako bi probao, napunio baterije i pripremio se za predstojeću godinu.

Kratki izlet, na kojem su učestvovali Matt Sweeney i njegovi prijatelji iz Toronta - The Sadies, zabeležen je u kratkom dokumentarnom filmu (bottle back), koji je režirao Ryan Scot.

Između druženja i istraživanja udaljenog i kišnog okruženja, (bottle back) uspeva da uhvati solo akustičnu verziju "Bassackwards", izvođenje “Check Baby” sa The Violatorsima i specijano izvođenje "Baby's Arms" sa The Sadies.

Negde između pripremanja turneje i povlačenja u prirodu, (bottle back) predstavlja intiman i pronicljiv pogled na stvaralački proces jednog od najplodnijih i najslavnijih kantautora njegove generacije.

Nakon što je ovog leta završio obimnu severnoameričku turneju, Vile će ove jeseni svirati na festivalima, uključujući Levitation i Corona Capital.

Preporuka