Pogledajte: Dinosaur Jr - Garden

Legende alternativnog rocka, Dinosaur Jr. najavili su krajem februara novi album, "Sweep It Into Space", i tom prilikom podelili svoj prvi singl, "I Ran Away". Kurt Vile je koproducent albuma i svira gitaru na pesmi "I Ran Away." Najnovije izdanje J Mascisa i benda izlazi 23. aprila preko Jagjaguwara.

Sada je bend podelio video za pesmu "Garden" koji su režirali basista Lou Barlow i njegova supruga Adelle Barlow, ujedno se i pojavljuju u video spotu uz J Mascisa i Murpha. Ilustracija je delo John William Moloney dok je animaciju radila Chloe Hemingway.

"Sweep It Into Space" dvanaesti je studijski album benda i naslednik albuma „Give a Glimpse of What Yer Not“ iz 2016. godine. Album je snimljen u studiju Biquiteen u Amherstu u državi Massachusetts, počevši od kraja 2019. Pandemija je prekinula snimanje s Vileom, pa Mascis u saopštenju za štampu kaže da je "na kraju oponašao nekoliko stvari koje je [Vile] učinio".

"Slušao sam puno Thin Lizzy, pa sam pokušavao dobiti neki od tog dvoboja dvostrukog olovnog zvuka", nastavlja Mascis. „Ali sesija snimanja bila je prilično dobro završena u trenutku kada su stvari zaista pogoršale. Kada se zaključavanje dogodilo u martu, to je značilo da sam sam sa sobom. Ali bilo je super. ” Dugogodišnji član benda Lou Barlow takođe je napisao i otpevao dve pesme na albumu. U bendu takođe nastupa bubnjar Emmett Jefferson Murphy III poznatiji samo kao Murph

Preporuka