Pogledajte: The Dears - Instant Nightmare!

Montrealski indie pop bend The Dears objavili su prošlog petka novi album Lovers Rock za izdavačku kuću Danger Bird. . Sa ovog albuma do sada su podelili pesme "The Worst of Us",  "Heart of An Animal" i  „I Know What You’re Thinking and It’s Awful“. 

Sada su podelili video za pesmu „Instant Nightmare!“ gde vodeće vokale peva Natalie Yanchak. Alexandre Pelletier i Vince Hurtu režirali su djelomično animirani video.

Yanchak je o pesmi izjavila medijima: „Ovo je super zabavna, teška, lebdeća zver sa gudačima i suzdržanim vokalom. Kao da je pjesma Hulk, a ja Black Widow držim ga za ruku rekavši: polako, veliki dečko. "

Suosnivač The Dears, Murray Lightburn (suprug Yanchakove), izjavio je: „Obično volim da stvaram muzičke spotove koji uključuju da moramo biti tamo. Uprkos okolnostima ovog snimanja, upustio sam se u to jer sam kao hobi fotograf morao većinu vremena provesti kao kamerman. Natalia ovo pjeva, što je za mene olakšanje. Toliko sam naučio radeći s Natanom (DOP) i Aleksom (reditelj). Zahvalan sam na strpljenju sa mnom u pokušaju da budem njihove udaljene oči i ruke. Nadam se da sam obavio dovoljno dobar posao da će me jednog dana možda angažirati na nekom drugom snimanju. "

Yanchak je dodala: „Prvobitno je trebalo da snimimo dan kada smo svi morali ići u karantin. U osnovi nismo razgovarali o produkciji nedelju dana jer niko nije znao šta znači biti u karantinu. Zatim smo razgovarali saradnji na daljinu , za šta u početku nisam bila. Nisam baš vešta u stavljanju šminke, a kamoli šminke za veliko platno. Osećala sam se neverojatno samosvjesno i odložila sam se 'da vidimo koliko dugo karantin da  traje.' Nekoliko  nedelja kasnije bilo je očito da uskoro nećemo otići u studio, pa sam imala kurs šminkanja preko interneta sa šminkerkom koja je dostavila komplet šminke našoj kući. Pratila sam sve korake i uspela. Na kraju, većina moje zabrinutosti bila je apsurdna - budući da bi video predstavljao visokokontrastnu animaciju mog lica. "

The Dears predvode Murray A Lightburn (vokal), njegova supruga Natalia Yanchak (vokal/klavir). Za album Lovers Rock, pridružili su im se dugogodišnji bubnjar Jeff "Looch" Luciani, koji je sa njima od 2011.godine, i dva muzičara koja su sa Lightburnom svirala na njegovom poslednjem solo albumu, Steve Raegele (gitara) i Remi-Jean LeBlanc (bas). Na albumu je gostovao i Sam Roberts kao i saksofonisti Alex Francoeur i Jake Clemons (E-Street Band).

Preporuka