Pogledajte: The Coral - Lover Undiscovered

Engleski bend The Coral podelili su video za svoj novi singl "Lover Undiscovered" koji se nalazi na očekivanom, desetom albumu, "Coral Island", koji izlazi 30. aprila za izdavačku kuću Run On. Video je režirao Edwina Burdis.

Frontmen James Skelly govori o novoj pesmi u saopštenju za medije: „Meni, 'Lover Undiscovered,' govori o tome kada primetite ili osetite nešto što uzimate zdravo za gotovo, kao što je more ili ptica koja leti, otkrivanje tog osećaja je kao početi ispočetka. Želeli smo da snimak zvuči kao da The Velvet Underground svira Motown pesmu u Rhyl Sun Centru. "

Album će biti objavljen istovremeno s knjigom od 188 stranica pod naslovom "Over Coral Island". Napisao ga je klavijaturista benda Nick Power, a sadrži 20 ilustracija bubnjara Iana Skellyja. The Coral se prvi put pojavili na sceni početkom 2000-ih, njihovim istoimenim debi albumom objavljenim 2002. godine. Od tada neprestano objavljuju nove albume. Najnoviji album benda, "Move Through the Dawn", izašao je 2018. godine za izdavačku kuću Ignition.