Pogledajte: Bobby Gillespie, Jehnny Beth - Chase It Down

Bobby Gillespie iz Primal Screama i Jehnny Beth iz Savagesa najavili su početkom aprila zajednički  album "Utopian Ashes" i tom prilikom podelili video za prvi singl "Remember We Were Lovers". "Utopian Ashes" na kome sviraju još neki članovi benda Primal Scream i trebao bi izaći 2. jula na etiketi Third Man. Sada su podelili video za pesmu "Chase It Down".

Pored Gillespie-ja i Beth, na albumu sviraju i Johnny Hostile (bas), muzički i životni parther Jehnny Beth kao i trojica članova benda Primal Scream - Andrew Innes (gitara), Martin Duffy (klavir) i Darrin Mooney (bubnjevi). "Utopian Ashes" je koncepti album koji prati propast braka. U saopštenju za medije album se upoređuje s klasicima country-soul-a poput  "Grievous Angel" Gram Parsons-a i Emmylou Harris i "We Go Together" George Jones-a i Tammy Wynette.

"Na isti način na koji stvarate likove za roman, mi smo stvorili likove ovde", kaže Beth u saopštenju za javnost. „Vi sebe stavljate u to, jer pokušavate razumjeti ljudsku situaciju. Pevanje mora biti autentično."

"To je sve što je važno. Kada napišete pesmu, venčate lično s izmišljenim i bavite se umetnošću", dodaje Gillespie. „Razmišljao sam o dvoje ljudi koji žive sami, zajedno, ali odvojeno, postoje i pate od psihičke slabosti, koji trpe zbog odgovornosti i obaveza. Radi se o nestalnosti svega - egzistencijalnoj činjenici sa kojom se svako mora suočiti u nekom trenutku svog života. "

Dvojac se prvi put upoznao 2015. godine kada su pozvani da izađu na binu nastupa benda Suicide u Barbicanu u Londonu. 2016. Beth se pridružila Primal Screamu na sceni u duetu „Some Velvet Morning“ Nancy Sinatre i Leeja Hazlewooda. Sesije za album održale su se u Parizu 2017. godine. Rezimirajući svoje namere albumom "Utopian Ashes" Gillespie kaže: „Hteo sam vratiti bol u muziku. Nisam čuo puno toga u modernoj rock muzici. "

Preporuka

share

share