Pogledajte: Bloc Party - The Girls Are Fighting

Bloc Party najavili su krajem novembra prošle godine, svoj šesti studijski album, "Alpha Games", koji će izaći 29. aprila 2022. preko Infectious/BMG. Tom prilikom su podelili novu pesmu "Traps". Sada su podelili video za pesmu "The Girls Are Fighting" u režiji Camerona Warda. Video je snimljen u londonskom Repton Boxing Club-u.

U saopštenju za štampu, frontmen Kele Okereke navodi: „Nije bilo nikakvog konkretnog incidenta koji je inspirisao ovu pesmu – više je bila kombinacija mnogih stvari koje sam video tokom godina, kada sam bio po klubovima i video kako izbija nasilje sa zavađenim ljubavnim rivalima. Uvek sam bio opsednut takvim trenucima; kao fitilj koji se pali, kada se radnje pretvaraju iz reči u nasilje. Možete naučiti mnogo o tome ko su ljudi zaista u tim trenucima."

„Mislim da je 'The Girls Are Fighting' nekako samo po sebi razumljivo - neko je prodavao snove nekome kome nije trebalo i to ih je sustiglo. Hteo sam samo da uhvatim taj momenat spuštanja iz nule u deset uveče, u znojnom noćnom klubu. Zaista sam zadovoljan aranžmanom za ovu numeru jer ima osećaj glam rocka iz 1970-ih i osećaj Adama Anta. Sviđa mi se šta Louise radi na tom tomovima.”

“Traps” su producirali Nick Launay i Adam Greenspan (Nick CaveIDLES).

Preporuka