Pogledajte: Beirut - Landslide

Beirut (Zach Condon i njegov bend) najavili su novi album Gallipoli i podelili video spotove za pesme "Galipoli" i "Corfu". Gallipoli izlazi 1.februara za 4AD.

Sada su podelili video za pesmu "Landslide" koji je režirao Eoin Glaister, u kome vidimo priču o vitezu (Ian Beattie iz Game of Thrones) kako pokušava da spasi devu u nevolji (Yelena Agapova).

Condon je počeo sa radom na albumu Gallipoli 2016.godine stvarajući muzika na staroj Farfisa ograni koju je koristio za prva dva albuma Gulag Orkestar (2016) i The Flying Club Cup (2007). Prva snimanja bila su u Njujorku i Berlinu, gde sada Condon živi, dok je album snimljen u studiju Sudestudio, koji se nalazi u ruralnim oblastima u okolini Peruđe, u južnoj Italiji. Ovo je peti album benda Beirut i naslednik albuma No No No iz 2015.godine.

Condon je izjavio "Jedne noći nabasali smo na srednjevekovnu tvrđavu u mestu Galipolje i pratili procesiju sa duvačkim orkestrom, na čijem čelu su bili sveštenici koji su nosili statue svetaca zaštitnika tog mesta, provlačili se kroz uske uličice. Sledećeg dana napisao sam pesmu u jednom dahu, uz jednu pauzu za ručak."

Preporuka