Pogledajte: Arab Strap - Here Comes Comus!

Škotski dvojac Arab Strap (Aidan Moffat i Malcolm Middleton) najavili su u novembru prošle godine, svoj prvi album u posljednjih 16 godina As Days Get Dark, a tom prilikom su podelili i novi singl „Compersion Pt. 1“, koji se nalazi na albumu. As Days Get Dark izlaze 5. marta 2021. godine za izdavačku kuću Rock Action.

Sada su podelili video za pesmu "Here Comes Comus!" u režiji Bryana M. Fergusona. Moffat govori o konceptu pesme u saopštenju za štampu: „To je pesma o bogu noćnog rovoda i mojoj nesposobnosti da ga ikad odbijem. Održava se u pabu, klubu i gradskim ulicama, svim mestima u kojima sam se nadao da ćemo do sada moći ponovo uživati ​​- ali prošlo je toliko vremena otkako sam imao veliki noćni provod da sada izgleda gotovo nostalgično. I dalje se opet pojavljuje da me vidi kod kuće, ali znam da se suzdržava i planira budućnost i da ćemo uskoro opet plesati. "

Ferguson dodaje, u vezi s konceptom spota: „Kad sam prvi put čuo Aidanove stihove pesme , moj um je brzo odleteo u mutnu jamu potpune razuzdanosti i zaista sam želio da video bude priča o provodu, koji se poklapa ne samo sa stihovima pesme, već cela mitologija Comusa kao buntovnog boga svečanosti koji u velikoj meri predstavlja anarhiju i haos. Osetio sam da je video potreban za istraživanje ovih tema preterivanja, slično kao i glavni junak. Želeo sam da se gledaoc osjeća prljavim i možda čak i zgroženim vlastitim uživanjem u slikama. "

Govoreći na albumu, Moffat kaže: "Radi se o beznađu i mraku, ali na zabavan način." Moffat nastavlja pojašnjavati da namera ovog najnovijeg albuma nije "povratak 90-ih", već hvatanje nečeg novog i neistraženog za grupu. "Ovaj album mi se čini kao nešto novo", kaže on. “To je definitivno Arab Strap, ali starija i mudrija, a sasvim verovatno i bolja. Nikad me nije zanimalo pravljenje skladnih pesama, ali nove stvari zvuče punije, svetlije i bolje jer zapravo znamo što radimo. Mislim da dugo nismo znali kako izraziti ono što želimo u studiju. "

Bez obzira na to, on još uvijek potvrđuje da "i dalje radimo ono što uviek radimo: Malcolm [Middleton] mi daje neke delove gitare, a onda ću se zajebavati s njima i staviti neki bubanj i reči." 

Malcolm Middleton takođe je imao nekoliko stvari da kaže u vezi s albumom u izjavi za štampu: „Dovoljno smo se udaljili od svog ranijeg rada da bismo ponovno procenili i secirali dobre i loše elemente onoga što smo radili. To ne može učiniti mnogo bendova, pa je sjajno razdvojiti se. "

Za ovaj album Moffat i Middleton su se ponovo povezali s producentom Paulom Savageom. "Paul donosi utehu i poverenje", kaže Middleton, "i osećaj kontinuiteta." Middleton daje konačnu izjavu u vezi s okupljanjem benda i novim zvučnim pravcem koji istražuju na albumu: "Nema smisla okupljati se da bi se oslobodila osrednjost."

U septembru su Arab Strap objavio singl "The Turning of Our Bones", što je prva pesma koju su objavili u posljednjih 15 godina i ujedno je i prva pesma albuma. Posljednji album benda bio je The Last Romance iz 2005. godine.

Preporuka

share