Pogledajte: Andrew Bird - Sisyphus

Andrew Bird je najavio novi album My Finest Work Yet, koji izlazi 22.marta za izdavačku kuću Loma Vista. Na albumu se nalazi i pesma "Bloodless" koju je objavio pre par meseci.

Sada je podelio video za pesmu "Sisyphus" koji je režirao Matthwe Daniel Siskin. Bird je izjavio o ovom video spotu "Snimili smo ovaj spot neposredno nakom oluje koja je protutnjala Los Anđelesom i bila je čudna magla u planinama. Imao sam napad panike jer sam stajao na ivici provalije, sa ovom džinovskom maskom na glavi. One opasnije scene snimio je kaskader, i profesinalni alpinista i penjač Sterling Taylor."

Tema albuma je trenutna politička klima u svetu, kao što je Bird objasnio u izjavi za medije "Zanimam me ideja da su naši neprijatelji ono što nas čini celim, postoji ta intimnost koju delimo sa našim protivnikom tokom borbe. Ako bi smo jednostano izašči iz borbe da li bi nedostajali našim neprijateljima.Kako smo dospeli do ove tačke, i kako bi smo mogli da se izvušemo iz ove opasne spirale. Postoji izvestan optimizam na albumu."

"Sisyphus" je nazvana po mitskom grčkom kralju Sizifu koga je Zevs kaznio jer je pokušao da nadmudri bogove. Verovatno već svi znate mit o Sizifu, koji mora do večnosti da gura stenu uz brdo, da bi se ova, svaki put pri vrhu skotrljala do podnožja. Bird je izjavio "pesma je zavisnosti našom patnjom i o moralnim posledicma puštanja stene da padne."

Paul Butler je producirao album My Finest Work Yet,, koji je snimljen u Barefoot Recordings studiju u Los Anđelesu. Prethodni album Are You Serious, Bird je objavio 2016.godine