Pogledajte: Andrew Bird - Capital Crimes

Andrew Bird je podelio video za novu pesmu "Capital Crimes". Pesma je o najstrožoj zakonskoj kazni ili smrtnoj kazni. Video je režirao Matthew Daniel Siskin.

Bird je izjavio "Napisao sam "Capital Crimes" pre više od godinu dana. Neko vreme davali su testove inteligencije osuđenicima na smrt. Ako postignete rezultat ispod 70, pošteđen vam je život ukoliko imate preko 70 kazan bi bila izvršena. Naravno da je ovo absurdno i naravno da se više ne raqdi ali sama činjenica da je ovako nešto ikada postojalo je alarmantna. Nedavno smo razvili nove moralne argumete, ove lažne i neverovatne izbore poput straijih građana koji treba da se žrtvuju zarad ekonomije. Vlada postoji da bi štitila i brinula se o građanima posebno onima koji su najranjiviji, a ne da odlučuje ko će biti žrtvovan. Nadam se da će ova pesma dotaći temo na elokventniji način od moje proze."

Bird je prošle godine objavio odičan album "My Finest Work Yet", takođe, pojaviće se u jednoj od glavnih uloga u novoj sezoni popularne tv serije "Fargo".