Pogeldajte: Band of Horses - Crutch

Band of Horses najavili su prošlog meseca objavljivanje svog šestog studijskog albuma, "Things Are Great", koji će izaći 21. januara 2022. godine za izdavačku kuću BMG. Tom prilikom bend je podelio i novu pesmu sa albuma pod nazivom "Crutch" za koju sada imaju i prateči video u režiji Ben-a Fee-ja.

Fee je izjavio: „Šta je dovoljno zabavno/slatko/divno da upotpuni Band of Horses? Mačići sa licima benda, naravno. Za ovaj projekat, želio sam da osećaji i izvedba budu jednostavni i isključivo pozitivni (i čudni). Bend ima tako divnu liniju iskrenog, pametnog, simpatičnog i smešnog, a ja sam želio da ponovim te kvalitete na ovaj apstraktan način. Mislim, to su mačke i lutke sa licima tipova na njima!”

Frontmen Ben Bridwell u saopštenju za javnost navodi: „Mislim da, kao i mnoge moje pjesme,‘ Crutch ’počinje nečim iz mog stvarnog života. Očigledno ‘štaka’ znači neke stvari o kojima sam ovisio. Moja veza. Mislim da sam htio reći: "Zaljubio sam se u tebe", i mislio sam da je smešno kako se veze osećaju i kao štake. Osećam se kao da su svi imali vremena, kada ništa ne ide kako treba i morate nastaviti dalje. Mislim da vas taj osećaj pogađa u ovoj pesmi čak i ako ne znate koje su specifičnosti. ”

"Things Are Great" producirao je Bridwell zajedno sa Jasonom Lytleom (Grandaddy), Daveom FridmanomDaveom Sardyjem i Wolfgangom Zimmermanom.