Pearl Jam podelili novu pesmu "Superblood Wolfmoon"

Pearl Jam su najavili novi album Gigaton,  koji izlazi 27.marta za izdavačke kuće Monkeywrench/Republic​. Ovo će biti prvi album nakon pauze od 6 i po godina i albuma "Lightning Bolt". Do sada su podelili video za prvi singl  "Dance of the Clairvoyants" a sada možete poslušati još jednu novu pesmu "Superblood Wolfmoon".

2018.godine Pearl Jam su podelili pesmu "Can't Deny Me", ali još uvek se ne zna da li će ova pesma biti deo ošekivanog albuma. U izjavi za medije stoji da će prvi zvanični singl biti pesma "Dance of the Clairvoyants" i biće objavljen u nedeljama koje dolaze. Album su producirali Josh Evans i Pearl Jam.

Fotografija koja se nalazi na omotu albuma delo je kanadskog fotografa, snimatelja i morskog biologa Paula Nicklena i uslikana je na Svalbardu, u Norveškoj. U izjavi za medije stoji da "fotografija prikazuje vrhunac topljenja glečera."

Mike McCreedy je izjavio "Snimanje ovog albuma je bilo dugo putovanje, Povremeno je bilo emotivno mračno i konfuzno, ali istovremeno uzbudljiv i eksperimentalan put muziškog iskupljenja. Saradnja sa kolagama iz benda na albumu Gigaton dalo mi je veće soećanje ljubavi, svesnosti i spoznaje potrebe za vezama među ljudima u ovim vremenima."

Preporuka

share

share