Pale Waves najavili novi album

Pale Waves se vraćaju sa četvrtim albumom, "Smitten", koji će biti objavljen 20. septembra za Dirty Hit. Album, koji je napisan u SAD-u i Velikoj Britaniji tokom dve godine, vidi bend kako se udubljuje u svoje muzičke korene dok istražuje refleksivniji i romantičniji zvuk.

Odstupajući od buntovnog pop-punka sa njihovog albuma "Unwanted" iz 2022., "Smitten" donosi upečatljive melodije, energične bubnjeve i oštar alt-pop koji podseća na njihovo poreklo iz Mančestera.

Tekstovi nude duboko uranjanje u prošla iskustva, s šeavčicom Heather Baron-Gracie koja razmišlja o svom životu kroz sočivo novootkrivene jasnoće. „Našla sam sebe da pišem ne samo o određenom vremenskom periodu, već o čitavom svom životu, od pre mnogo godina“, otkriva ona.

"Smitten" obećava da će uhvatiti uzbudljive uspone i emocionalnu složenost ranih queer veza, dok glavni singl 'Perfume', zarazna himna inspirisana 80-ima koja podsjeća na The Cranberries, s blagim elementima The Cure, sadrži osećaj da ste potpuno zaljubljeni u nekoga.

Govoreći o pesmi 'Perfume', Heather kaže: ''Perfume' je savršen uvod u novi svet koji smo stvorili. Čudan je, ženstven i romantičan i obuhvata suštinu Smittena.”

Smitten:
1 - Glasgow
2 - Not a Love Song
3 - Gravity
4 - Thinking About You
5 - Perfume
6 - Last Train Home
7 - Kiss Me Again
8 - Miss America
9 - Hate to Hurt You
10 - Seeing Stars
11 - Imagination
12 - Slow

Preporuka