Nova tv serija za sve ljubitelje epske fantastike

Sony Picture Television je najavio da radi na adaptaciji nove tv serije, bazirane na serijalu romana epske fantastike "Wheel of Time" (Točak vremena), Roberta Jordana. 

Robert Jordan, ili James O. Rigney Jr, što je njegovo pravo ime, napisao je 14 romana u ovom serijalu. Prvi roman "The Eye of the World" (Zenica sveta) objavljen je 1990. godine, a poslednji "A Memory of Light", koji je završio Brandon Sanderson, nakon Jordanove smrti 2007. godine. Kao i u mnogim romanima epske fantastike i ovde postoji glavni junak i drevno zlo protiv koga se treba boriti. 

Sony će ovaj projekat producirati zajedno sa Red Eagle Entertaimnet i Rada Pictures. Rafe Judkins je glavni scenarista i izvršni producent. Judkins je do sada radio na tv serijama "Agents of SHIELD", "Hemlock Grove" i "Chuck".  Jordanova supruga Harriet McDougal će biti u ulozi producenta konsultanta.

Ovo su prve vesti o ovoj tv seriji još od aprila prošle godine, i iako je u početnom procesu adaptacije još od 2000. godine, nikada nije otišla veoma daleko. Prva pilot epizoda nazvana "Winter Dragon" emitovana je februara 2015. i u glavnim epizodama bili su Max Ryan i Billy Zane. Nakon emitovanja ove epizode Harriet McDougal izjavila je da nije znala da ova epizoda uopšte postoji.

Celu epizodu "Winter Dragon" možete pogledati na ovoj stranici.