The Mountain Goats podelili pesmu "Picture of My Dress"

The Mountain Goats najavili su avgusta novi album "Getting Into Knives" i tom prlikom podelili svoj prvi singl, "As Many Candles As Possible".  "Getting Into Knives"  izlazi 23. oktobar za izdavačku kuću Merge.

Sada su podelili još jednu pesmu, "Picture of My Dress". Pesma inspirisana tvitom pesnikinje Maggie Smith ("Good Bones"). Prema saopštenju za javnost, njen tweet predložio je "jednostavan foto-esej koji uključuje ženu koja se vozika po celoj zemlji i fotografiše odbačene venčanicu."

Frontmen John Darnielle „naišao je na tweet i zadivile su ga slike; brzo je nazvao pesmu i primio se posla, uspostavljajući prijateljstvo sa Smithovom u procesu stvaranja pesme. U saopštenju za javnost Darnielle opisuje "Picture of My Dress" kao "pop-country pesmu koja je još the Mountain Goats, univerzalno je povezana, ali pomalo napukla."

The Mountain Goats su takođe najavili dva online koncerta s punim bendom za 22. i 29. oktobar, oba u 9:00 ET, pod nazivom The Jordan Lake Sessions. Snimljeni su u Manifold Recording u Pittsborou u Severnoj Karolini, a sadrža će 36 pesama iz celog kataloga u dve emisije, bez ponovljenih pesama. Ulaznice omogućavaju 24 koncerta. Koštaju 25 dolara po predstavi i mogu se kupiti ovde.

Getting Into Knives je je naslednik albuma In League With Dragons iz 2019. godine i snimljen je sa inženjerom, Matt Ross-Spang-om, koji ovog puta producent, u studiju Sam Phillips Recording u Nashvilleu, u istom onom u kome su The Cramps snimili svoj debitantski album.

"Radili bismo do ponoći, a zatim bi se vraćali u kuću u kojoj smo boravili nas četvoro, direktno preko puta studija i sedeli se satima u popločanom delu dvorišta", objašnjava frontmen John Darnielle. Bend čine John Darnielle, bubnjar Jon Wurster, basist Peter Hughes i multiinstrumentalista Matt Douglas.

Preporuka

share