Melody’s Echo Chamber najavili novi album

Melody’s Echo Chamber, projekat francuske muzičarke Melody Prochet, najavili su izlazak novog albuma "Emotional Eternal", za 29. aprila preko etikete Domino. Prochet je takođe podelila video za prvi singl albuma, "Looking Backward", koji je režirao i animirao Hyoyon Paik.

„Nadam se da ploča ima taj optimističan kvalitet“, navodi Prochet u saopštenju za javnost. „Želela sam da budem utemeljenija i pažljivija kroz proces. Seanse sam vodila jednostavno – u suprotnosti sa maksimalizmom "Bon Voyage" i divljinom mojih zabluda. Donela sam neke velike i uticajne odluke i promene u svom životu. To me je odvelo tamo gde je mirno, i mislim da album to odražava. To je direktnije.”

"Looking Backward" je živopisan, nonšalantan, poetski marš u nepoznato", dodaje Prochet. “Napisala sam tekst na putu za Stokholm, u tranzitu na aerodromu, tamo je bio čovjek koji je stvarao svetlosne refleksije svojim satom i igrao se svetlom po podovima i zidovima. Osećao sam se kao čin koji dolazi iz izvora čiste kreativnosti, usrećilo me što sam ga videla i inspirisalo me da napišem pesmu.”

“Bilo je zaista radosno iskustvo ući u Melodyin svijet i koristiti svoju CGI veštinu da ga vizualiziram”, kaže reditelj Hyoyon Paik u videu “Looking Backward”. “Ovaj komad pokazuje kako umetnici mogu koristiti digitalne avatare i CGI da isporuče veličanstvenu i impresivnu priču u ovom uzbudljivom vremenu, gde su digitalni svet i stvarnost integrirani više nego ikada pre.”

"Emotional Eternal" su producirali švedski umetnici Rein Fiske i Fredrik Swahn. Melody’s Echo Chamber prethdni album, "Bon Voyage", izašao je 2018. preko Fat Possum-a.

Emotional Eternal:
1. Emotional Eternal
2. Looking Backward
3. Pyramids in the Clouds
4. The Hypnotist
5. Personal Message
6. Where the Water Clears the Illusion
7. A Slow Dawning of Peace
8. Alma_The Voyage