M Ward najavio album obrada pesama Billie Holiday

M. Ward najavio je album obrada Billie Holiday, Think of Spring, i podelio prvi singl, "For Heaven's Sake". Think of Spring izlazi 11. decembra na etiketi ANTI-.

Think of Spring je Wardov drugi album u 2020. godini, a prati Migration Stories, koji je objavljen u aprilu, takođe za ANTI-. Migration Stories usledile su nakon samoiydaog albuma What a Wonderful Industry iz 2018.godine.

"Prvi put sam čuo Lady In Satin u mega shopping centru negdje u San Franciscu", objašnjava Ward u saop[tenju za medije. “Imao sam oko 20 godina i nisam znao puno o Billieinim pločama, niti o njenom životu, niti o tome kako se njen glas menjao tokom godina. U svakom slučaju, zvuk je dopirao s druge strane tržnog centra i sećam se da sam joj glas zamenio s prekrasnom savršeno distorziranom električnom gitarom - nekim drugim svetom koji je plutalo tamo po ovom čudnom ožalošćenom okeanu žica i bio sam upecan za ceo život. "

Naslov albuma, Think of Spring, preuzet je iz pesme iz 1924. godine koju je napisala Jane Brown-Thompson. Godine 1938. ta se pjesma pretvorila u  pesmu "I Get Along Without You Very Well", koja je uvodna pesma na albumu.

"Još uvek je dobar osećaj izmisliti nove gitarske postavke i koristiti ih za pomoć u dekonstrukciji starih pesama", kaže M. Ward o prvom singlu albuma. "Billie Holiday 'For Heaven's Sake' u modifikovanom otvorenom B."

Think of Spring:
1. I Get Along Without You Very Well
2. For Heaven’s Sake
3. It’s Easy To Remember
4. You’ve Changed
5. Violets For Your Furs
6. For All We Know
7. But Beautiful
8. All The Way
9. I’m A Fool To Want You
10. I’ll Be Around
11. You Don’t Know What Love Is

Preporuka

share