Loma podelili dve nove pesme

Loma su avgusta meseca najavili novi album „Don’t Shy Away“ i tom prilikom podelili novu pesmu, „Ocotillo“. Don’t Shy Away zakazan je za 23. oktobar za izdavačku kuću Sub Pop. Pesmu "Homing" producirao je Brian Eno.

Don’t Shy Away je naslednik istoimenog debitantskog albuma benda, objavljenog u februaru 2018. godine, takođe za Sub Pop. Album sadrži „Half Silences“, novu pesmu koju je bend podijelio u aprilu 2019. godine.

Sada su podelili video spotove za dve nove pesme, naslovnu numeru “Don’t Shy Away” i “I Fix My Gaze”.

Loma se sastoji od pevača benda Shearwater, Jonathana Meiburga, zajedno s Emily Cross (Cross Records) i Danom Duszynskim. Osim pesme „Homing“, bend je samostalno producirao album, snimajući ga u studiju Dandysounds u Dripping Stringsu u Teksasu.

Duszynski je režirao video spot “Don’t Shy Away” (sniman u Teksasu), dok je Cross režirala video "I Fix My Gaze” (sniman u Arizoni).

Duszynski je izjavio o video spotu za pesmu  “Don’t Shy Away”: “Znao sam da želim jedan snimak sa postepenim otkrivanjem koji će nadopuniti sporije raspoloženje pesme. Efekat zaustavljanja vremena privlači me bez ometanja muzike. Takođe volim Jonathana i pse koji se pojavljuju. "

Cross je izjavila o video spotu za pesmu "I Fix My Gaze”: „Htie sam preneti osećaj da sam slobodan čak i unutar zatvorenog prostora. Prepoznajući da ste na neki način zarobljeni, ali da još uvijek možete pronaći lepotu i radost. "

Meiburg je za oba video spota izjavio: „Video za “Don’t Shy Away” bio je čista slučajnost. U njemu se događa toliko stvari - psi, ptice, vreme - koje se nikada ne bi mogle ponoviti, čak i kad bismo pokušali. I sviđa mi se Emilyna vizija za ""I Fix My Gaze”." Emily je bila vizualna umetnica pre nego što se počela baviti muzikom i to se provlači u svemu što radi. "

Članovi benda radili su na različitim zasebnim projektima, ali delimično ih je podrška Brajana Ena ohrabrila da se ponovo okupe. Za "Homing" bend je poslao snimke pesme Enu i pustio ga da radi ono što je želeo.

Malo sam se brinula“, kaže Cross. "Šta ako nam se ne bude svidelo?" Eno nikada nije razgovarao s bendom, ali njegov miks pesme stigao je e-poštom kasno jedne noći.