The Last Dinner Party najavili debi album

The Last Dinner Party su nakon nekoliko objavljenih singlova sada najavile debi album "Prelude to Ecstasy", i podelile video za pesmu, "On Your Side". "Prelude to Ecstasy" bi trebao biti objavljen 2. februara 2024. za etiketu Island i sadržaće prethodna tri singla benda. Cal Mcintyre je režirao spot "On Your Side". Pogledajte ga u nastavku, nakon čega slijedi lista pjesama i naslovnica albuma, kao i datumi predstojećih turneja benda.

The Last Dinner Party su izjavile o debitantskom albumu u saopštenju za javnost: „Ecstasy je klatno koje se ljulja između ekstrema ljudskih emocija, od ekstaze strasti do uzvišenosti bola, a taj koncept povezuje naš zajednički album. Ovo je arheologija nas samih; možete ekshumirati naša kolektivna i individualna iskustva i uticaje iz njegovog tkiva. Isterali smo gitare za njihove solo, ogolili priznanja direktno sa stranica dnevnika i sazvali orkestar da oživimo našu viziju. Naša je najveća čast i ponos predstaviti ovaj album svetu, to je sve što jesmo.”

O novom singlu bend kaže: „"On Your Side" je ljubavna pesma vezanih ruku. Radi se o tome da si toliko odan nekome da ne možeš pobeći bez obzira šta radi, koliko god boli, koliko znaš da treba da odeš. Outro je došao iz divnog improvizovanog trenutka u studiju; James Ford je imao ovaj sintisajzer koji se deformisao i odlagao i igrao se sa svim što ste stavili u njega. Tako su Aurora i Abigail sedile u studiju nakon ručka i improvizirale neke klavirske i vokalne linije, puštajući da se zvuci nagomilavaju jedan na drugom do tog poslednjeg udaha. Pretvorio se u ovaj mučni svetlucavi deo koji zvuči kao kraj otrovne veze; otapanje, fragmentiranje, bolno, ali i konačno oslobađajuće.”

The Last Dinner Party su Abigail Morris (vokal), Georgia Davies (bas), Lizzie Mayland (gitara), Aurora Nishevci (klavijatura) i Emily Roberts (glavna gitara). James Ford je producirao “My Lady of Mercy”, kao i “Nothing Matters”, singl objavljen proletos, je član Simian Mobile Disco i The Last Shadow Puppets, i kao producent radio je sa impresivnim nizom umetnika, uključujući Depeche ModeArctic MonkeysJessie WareEverything Everything , GorillazHAIMFlorence + The MachineFoals Pet Shop Boys.

Prelude to Ecstasy:
1. Prelude to Ecstasy
2. Burn Alive
3. Caesar on a TV Screen
4. The Feminine Urge
5. On Your Side
6. Beautiful Boy
7. Gjuha
8. Sinner
9. My Lady of Mercy
10. Portrait of a Dead Girl
11. Nothing Matters
12. Mirror

Preporuka