Kurt Vile najavio novi EP i podelio duet sa John Prineom

Kurt Vile najavio je novi EP, Speed, Sound, Lonely KV (ep) i podelio svoj prvi singl, obradu "How Lucky" pokojnog Johna Prinea koji je zapravo duet s Prineom, snimljen prije njegove smrti. Vile kaže da je snimanje sa njegovim junakom Prineom bio "verovatno najposebniji muzički trenutak u mom životu."

Speed, Sound, Lonely KV (ep) izlaze 2. oktobra preko Matadora (prvo u digitalnoj verziji a fizička verzija izlazi početkom naredne godine). EP s pet pesama sadrži dva originala i tri obrade (uključujući Prineov "Speed ​​of The Sound of Loneliness"), a snimljen je tokom različitih sesija protekle četiri godine u studiju The Butcher Shoppe u Nashvilleu, 

"Istina je da je John bio moj heroj dugo vremena kad je ušao u The Butcher Shoppe kako bi sa mnom preradio jedan od svojih najdubljih klasika", kaže Vile u saopštenju za javnost. „I, čovječe, plutao sam i letio i nisam mogao čuti ništa što mi je rekao dok je bio tamo dok nije otišao iz studija…. Nekoliko noći kasnije ponovo smo zajedno svirali 'How Lucky'; ovaj put na sceni Grand Ole Opryja na Novogodišnjoj noći 2020. Ništa poput gledanja Johna i njegove grupe muzičke braće, porodice i prijatelja kako sviraju u novu deceniju pred obožavajućom publikom na toj pozornici u Nashvilleu, TN ... i, da, baš smo te sreće svi imali tu noć. "

John Prine je preminuo u aprili zbog zdravstvenih komplikacija izazvanih virusom Covid 19.

Na Speed, Sound, Lonely KV (ep) gostuju Bobby Wood, Dave Roe, Kenny Malone, Dan Auerbach (The Black Keys) i Matt Sweeney (Chavez, Superwolf). Na EPju je i obrada "Gone Girl" pokojnog "Kauboja" Jacka Clementa i Clementov štićenik, David "Fergie" Ferguson, je u to vreme vodio studio The Butcher Shoppe. Sweeney je bio taj koji je upoznao Vilea s Fergusonom, a tada je i upoznao Prinea.

"Bilo je to iza kulisa u Station Innu, gde me Ferg prvi put upoznao sa John Prineom", kaže Vile. „I prvo što mi je John rekao bilo je da je čuo i svidio mi se moja obrada„ Speed of the Sound of Loneliness. “Znao sam da mu je Ferg pustio taj snimak, ali bilo je fantastično čuti kako je to u on sam izjavio. .. susret s njim tada je bio savršen trenutak za to, ali ujedno i komičan ... U to sam vreme sa mnom bila moja kćer Awilda - koja je tada imala 6 godina - i drugi zanimljivi ljudi poput Billyja Raya Cyrusa, koji je bio stvarno zabavan i cool ... drugi veliki razlog zbog kojeg sam tada bio tamo u Nashvilleu bio je uhvatiti dva Prineove rođendanska nastupa "

Speed, Sound, Lonely KV (ep):
1. Speed of The Sound of Loneliness
2. Gone Girl
3. Dandelions
4. How Lucky (with John Prine)
5. Pearls

Preporuka

share