Klub Feedback – nedeljni program

Feedback

Petak

Mkdsl + Pedja Milutinovic
MKDSL w/ Peđa Milutinović // 07. dec // Feedback

 

Subota
Luka Concrete
Milenko Trašević
Pagan aka dr.Adji
Luka Concrete // 08. Dec // Feedback 

 

Nedelja

Brigand
Fluid
Brigand & Fluid // 09. Dec // Feedback 

 

PETAK

Mkdsl live, sa Peđom Milutinovićem na bubnjevima, spaja virtuoznost Peđinog baratanja palicama sa Markovim iskustvom manipulisanja zvučnom slikom, praveći nove plesne avanture. Prirodnost gruva bez kopjuterski generisanog metronoma ubacio je duh rok/pank/jazz estetike, nalik uljudnjavanju robotike.
 

MKDSL

Dolazi nam iz Beograda i izvodi elektronsku muzika uživo. Napušta DJing posle 15 godina i okrenuo se živom nastupu. Svojeručno je pokrenuo nekoliko muzičkih scena u Beogradu, Electro, Italo, Retro, ​​Dubstep. Provodi slobodno vreme u potrazi za molekulom plesa.

Pedja Milutinovic
2012 godine postaje član Maks Kočetov quartet-a i Vasil Hadžimanov Band-a.
Sa Vasil Hadžimanov Band-om je snimio dva albuma “Can You Dig It” 2012 i album “Alive” sa
americkim saksofonistom David Binney-em krajem 2014 godine.
“Alive” je u top 100 albuma na svetu 2016 godine, proglasio americki magazin “DownBeat”.
2013 učestvuje u osnivanju benda “Qzama quartet” sa kojim je snimio album “Portrait in Black
and White” koji je izašao 2016 godine.
Muzicki kriticari iz Srbije i sveta su proglasili “Qzama quartet” najboljim mladim bendom u Srbiji i
sire.
2015 zajedno sa Petrom Krstajićem svira sa David Binney-em u triju “Avenija” na Malta Jazz
Festivalu.
2016 osvojio 2. mesto kao najbolji instrumentalista na međunarodnom takmičenju “Best Musical
Mind”. Kao nagradu dobio je put u Brazil u Sao Paolo gde je učestvovao na radionicama
“Brazilian music” i izašao audiciju za Berklee College of Music na koji je primljen.

 

SUBOTA

 

LUKA CONCRETE //
Luka Petrović prve kontakte sa elektronskom muzikom imao je u čuvenim klubovima Industria i Barutana, koje je posećivao još kao tinejdžer. Od 2000. godine počinje profesionalno da se bavi DJ-ingom i da beleži prve nastupe, a ubrzo postaje rezident svih aktuelnih klubova i festivala u Beogradu, Srbiji i regionu. Jedan je od osnivača i aktivnih članova Concrete Djz organizacije u okviru koje se pored DJ-inga i produkcije bavi organizacijom događaja. Za ovih 18 godina koliko je na sceni, odlikuje ga i studijski rad sa Concrete Djz ekipom u kome su nastala 4 EP samostalna izdanja na vinilu i preko 20 kolaboracija sa kolegama sa scene. Tokom svoje DJ karijere nastupao je na događajima sa velikim imenima svetske tehno scene kao što su Umek, Dave Clarke, The Advent, Len Faki, Marco Carola, Sam Paganini, Oscar Mulero, CJ Bolland, Dax J, Planetary Assault System, Perc, Jonas Kopp, Julian Jeweil, SNTS, Reeko, Par Grindvik, Monoloc, Kriz, Christian Wunsch, UVB, Black Asteroid, Dj Misjah, Billy Nasty, Ben Long , D.A.V.E. The Drummer, Chris Liberator, Mike Humphries, Mark Eg, David Moleon, Marika Rosa, DJ Murphy, X Dream i mnogi drugi.

MILENKO
MILENKO - je svoje ime, osim umećem miksovanja i pažljivim izborom muzike, bez imalo sumnje učvrstio promoterskim radom i organizacijom najkvalitetnijih techno žurki u Nišu, koje redovno okupljaju publiku sa područja cele južne Srbije. U DJ vodama od 2003. dve godine kasnije okreće se i produkciji, što se osetno odrazilo na broj poziva za gostovanja ne samo u našoj zemlji već i u regionalnim centrima Hrvatske, BiH i Crne Gore. U klubovima i na festivalima DJ pult delio je sa eminentnim imenima evropske i svetske scene: Dave Clarke , Marco Bailey, A.Paul, Alexander Kowalski, Skober, The Yellowheads, Tom Hades, Billy Nasty, Petar Dundov, Alex Smoke, Boza Podunavac, Vlada Janjić, Dejan Milicevic, Mladen Tomic, Sinisa Tamamovic, Kobaja, Veztax, Speedy, Dr.Adji …

PAGAN AKA DR.ADJI
Pagan - Nebrojeno je materijala koje je od 2012. do danas objavio za više od petnaest etabliranih etiketa (Parabola, Tauten, DSR Digital/Drugstore Records, WAM-We Are Music, Klinik:Room …), a da je reč o izvarednim izdanjima potvrđuju Markantonio, Richie Hawtin, Marco Carola, Joseph Capriati, Paco Osuna, Umek, Maceo Plex/Maetrik, Christian Varela, Mikael Jonasson, Nick Waren, Pedro Delgrado i mnogi drugi koji biraju Adjijevu produkciju za svoje nastupe širom sveta.
U klubovima i na festivalima DJ pult delio je sa eminentnim imenima evropske i svetske scene: A.Paul, David Moleon, Mikael Jonasson, The YellowHeads, Skober, Timmo, Vextax, Kalden Bess, kao I domaće : Milenko, Speedy, Boza Podunavac, TKNO, Randy Mihajlovic, Lea Dobricic, Kristina Lalic, Marko Milosavljevic, Kobaya, Bokee, Janus, Milos Vujovic, Vid Marjanovic, Sugar Lobby, Alexandar Ivkovic, Mihajlo HFM, Concrete DJz. 
Formiranje sopstvene izdavačke kuće ‘’Subbteraneus’’,u 2016.godini, logičan je sled u Adjijevoj uspešnoj karijeri,dok 2018.pocinje sa novim alijasom, PAGAN.

 

NEDELJA

Black Planet Records sa ponosom predstavlja veče alternative:

 

Fluid
Pioniri stoner / fuzz zvuka u Srbiji, Fluid ( Fluid Underground ), odavno poznati niškoj publici, će nakon godinu i kusur dana ponovo raspaliti svoje furiozne i masne rifove u klubu Feedback, te u nekih sat vremena odsvirati opus svojih energičnih hitova, probranih sa 4 albuma koja imaju iza sebe.
Fluidi će premijerno odsvirati svoj novi singl "Ja Vidim Sve" ali i par novih pesama koje su u fazi snimanja.
Glasne gitare, distorzirani bass i ubojito precizan bubanj će vas dovoljno razbuditi da vam neće trebati jutarnja kafa za radni ponedeljak koji sledi nakon svega ovoga.
Poslušajte diskografiju benda na bandcamp stranici:
https://fluidunderground.bandcamp.com
Zapratite Fluid na instagramu
https://www.instagram.com/fluidunderground/
------------------------------------------------------------------

 

Brigand
Sastav BRIGAND osnovan je februara 2011. godine od strane Velibora Nikolića,
nekadašnjeg frontmena, gitariste i pevača kultnog pančevačkog sastava Jewy Sabatay.
Žanr koji bend svira je suštinski alternativni rok sa shoegaze, noise, eksperimentalnim, doom/sludge metal uticajima, prožet introspektivnim tekstovima koji tek povremeno zalaze u socijalnu tematiku. Septembra 2013. godine izlazi album prvenac "Zaplešimo Grešnici" preko izdavačke kuće iz Niša Black Planet Records, koji je pokupio jako dobre kritike i u zemlji i inostranstvu a sa njega su se izdvojili singlovi "Voleo Sam Te" i "Metak S` Mojim Imenom", a posebnu pažnju privuklo je gostovanje kultne klavijaturistkinje i pevačice grupe Swans Jarboe u pesmi "Tri Noći". Februara 2017. godine izlazi drugi studijski album "Daleko Je Vavilon", takođe za Black Planet Records.
“Kada naviknete oči na mrak i naučite da gledate u tami na neki način sve postaje jasnije. Svetla tačka se nazire. Svetla tačka u ovom slučaju je ovaj bend i ovaj album koji su stvorili nešto više nego vredno
pažnje i dali domaćoj sceni nešto drugačije od onoga na šta smo navikli. Nešto što smo dugo čekali i što nam je potrebno. Otvorili su nam vrata sveta, možda ne baš Vavilona, ali nekog sa kojim možemo da se poistovetimo. Sveta kome pripadamo. Sveta u kome nismo sami. Sveta u kome delimo i dobro i loše,” –
Hardwired Magazine.
“Iako ploča oko koje će se dosta kolebati i sukobljavati mišljenja, “Daleko je Vavilon” poseduje nesumnjiv kvalitet i njome je grupa, kako drugima, pa tako i sebi, postavila izazov koji se na našem podneblju retko nadmašuje,” – Balkanrock.
“Iskreno, ljudski duboko, obilato čudnim metaforama i zamršenim pesničkim slikama, od kojih su neke i gnusne, ispraćeno razvijenim slojevitim gitarskim delovima, muzikalnom mikrofonijom, stvoreno i
komponovano van svih postojećih muzičkih lestvica, ovo izdanje predstavlja jedno jedinstveno i
kompletno ostvarenje,” – Pris.
“Album „Daleko je Vavilon“ sadrži 11 pesama i svaka od njih ima dovoljno mesa u sebi da bude
posmatrana zasebno, a slušane u celini, kao album, imaju snagu da vas prenesu u svet Briganda, svet mračne atmosfere, opakih oštrih ivica i stalne opasnosti. Ali najbolje na ovom albumu je što vam taj svet postaje blizak i omogućava vam da se saživite sa njim i doživite i iskustvo koje vam nije blisko,” – Andrea Kane.
“Vrhunac ploče je “Centurion”, kontroverzna i zla ali jedna od najmoćnijih pjesama domaće scene u 21. Vijeku. Generaciji je potreban Brigand… Da nam kaže ko smo, za šta smo sve krivi, koliko nam je koža tvrda i na koliko raskrsnica smo promašili skretanje,” – Pobjeda.
Njihovi živi nastupi su svuda ostali žapaženi i zapamćeni kao najiskreniji i važe za jedan od najboljih live bendova na našim prostorima. Intenzivan nastup i raznovrsnu set listu upotpunjavaju i kultne pesme Jewy abataya, „Nevena“ i „Okean Sreće“. U pauzama bend uveliko radi na novom albumu radnog naziva „Milioneri Protiv Milijardera“ čiji se izlazak očekuje 2020. godine.

Album “Daleko Je Vavilon” možete besplatno downloadovati ovde.