King Gizzard & The Lizard Wizard najavili trash metal album

Melburnski psych rockeri King Gizzard & The Lizard Wizard objavili su aprila meseca  novi album Fishing for Fishes.

Istog tog meseca objavili su i singl  "Planet B" koja se nije našao na novom albuma, pa su se tada pojavile špekulacije da bend možda radi na još jednom novom album za ovu godinu, što kada su ovi australijanci u pitanju i nije tako čudno. King Gizzard & The Lizard Wizard su tokom 2017.godine objavili 5 albuma o čemu je frontmen Stu Mackenizie prokomentarisao "Nisam zano ko sam do kraja 2017.godine. Bilo je dobro jer volim da sam zauzet. Za najveći deo tokom praznika bio sam u studiju i radio poslednje mikseve albuma "Gumboot Soup". U trenutku kada je počela 2018.godina prestao sam da brinem o snimanju i počeo ponovo da živim."

Prošlog meseca bend je podelio video za pesmu "Self-Imolate" a sada su i potvrdili da se radi o novom i to trash metal albumu. U izjavi za medije album je opisan rečima "Planeta je u opasnosti. Smrtnoj opasnosti. Ali nebojte se, melburnska sedmorka King Gizzard & The Lizard Wizard se vratila kako bi nas spasila, ovoga puta naoružani zapetim gitarama.Njihov petnaesti albumu "Infest the Rats' Nest" je daleko i najteži u njihovoj kolekciji. Koliko težak? Veoma težak, metalan. Možda čak i više."

Stu Mackenzie je izjavio "U četvrtom razredu bio je jedan stariji klinac koji je voleo Rammstein. Sprijateljio sam se sa njim i za školsku priredbu izveli smo performarns tokom koga smo "headbangovali" uz "Du Hast", Bio sam bičevan, što sam mislio da je veoma kul. To je bilo moje upoznavanje sa metalom, uskoro su usledili Metalica, koja je vodila Slayeru, ka Kreatoru i Sodomu. Nemački bendovi su razvaljivali ali me i plašili. Kasnije kada sam počeo da sviram gitaru skapirao sam da je ta muzika veoma teška za sviranje pa sam se okrenuo rock and rollu i garage rocku. A strana albuma smeštena je u blisku budućnost i govori o ovom sranju koje se sada dešava, posebno o ekološkoj katastrofi. Postoji mnogo stvari kojih se trebamo bojati. B strana govori o grupi pobunjenika koji su primorani da napuste planetu Zemlju i pokušaju da se nastane na Veneri. Proveo sam mnogo vremena razmišljajući o budućnosti čovečansta i Zemlje. Naravno ova razmišljanja pretočila su se u stihove. "