King Gizzard & The Lizard Wizard najavili svoj sedamnaesti album

Melburnska psych-rock grupa King Gizzard & The Lizard Wizard  najavili su izlazak svog sedamnaestog albuma, pod nazivom L.W. Bend ga naziva pratećim delom svog prethodnog studijskog albuma K.G., a izlazi sledeći petak (26. februara) na etiketi Caroline / Flightless. Pored ove najave, podelili su i video za pesmu  "Pleura".

Video, u kojem bend nastupa uživo, režirao je česti saradnik King Gizzarda, John Angus Stewart iz PHC Films. Album je snimljen prošle godine tokom karantina, frontmen Stu Mackenzie u izjavi za štampu navodi da je postupak stvaranja albuma bio način da bend "resetuje naš mozak i pokuša shvatiti kako napraviti drugu stvar". Mackenzie dodaje: „Zapravo nas verovatno ne smatraju onako kako većina misle da jesmo. Uvek se trudim biti u bendu u kojem želim biti. Ali također pokušavam biti bend koji bih volio da mogu pratiti kao fan; pa smo obe te stvari istovremeno. I mislim da tu leži moje donošenje odluka: uvek pitam, što je najzabavnije što možemo učiniti? Ako uopšte postoji strategija, onda je to to. "

Stewart malo govori o video zapisu u izjavi za štampu, navodeći: „Mislim da se istinski dokument muzike uživo ne bi trebao u potpunosti oslanjati na montažu. Nešto se događa s načinom na koji opažamo slike, ako je nešto ‘uživo’ previše proizvedeno, vaš um nekako gubi interes. Ovim formatom željeli smo prepustiti montažu gledaocu. Odluka koga treba pogledati i u koje vrijeme određuje svako pojedinačno iskustvo gledanja. Sa svakim satom vaše će iskustvo biti potpuno drugačije, što odražava Gizzardovo iskustvo sviranja pesme uživo. Proces je isti, a rezultat je drugačiji"

Bend je u decembru prošle godine podelio  "If Not Now, Then When?" a zatim u januaru  “O.N.E.

L.W.:
1. If Not Now, Then When?
2. O.N.E.
3. Pleura
4. Supreme Ascemdancy
5. Static Electricity
6. East West Link
7. Ataraxia
8. See Me
9. K.G.L.W.

Preporuka