Justin Chancellor tvrdi da je album benda Tool skoro gotov

Tool su ove godine održali seriju koncerata u okviru turneje, ali ono što su njihovi fanovi ponajviše očekivali je zvanična potvrda da je novi album na vidiku. Sporadične vesti da bend radi na nasledniku albuma "10000 Days" iz 2006.godine, ubrzo bi bile zamenjene vestima da novi album još uvek nije u planu njihovom pevaču Maynardu Keenanu

Sada je basissta benda Justin Chancellor dao intervju portalu Metal Sucks u kome je izjavio da je album "90%" gotov. 

"Skoro smo na 90% do kraja" izjavio je Chancellor kada je upitan o novom albumu "Ovo je kao neki ludi naučni projekat... Bili smo zaista izbirljivi o tome šta može na album i želimo da stvorimo nešto zaista jedinstveno. Pored toga, imali smo beskrajno mnog materjala koji je trebalo pročešljati"

Tool su poznati kao bend koji, kada jednom uđe u studio onda radi veoma brzo, i Chancellor očekuje da će odmah nakon turneje ući u studio "Poslednjih nekoliko nedelja smo na turneji i sviramo zajedno, tako da smo definitvno dostigli novi nivo. Veoma nam je dobro zajedno. Verujem da ćemo izbaciti svu tu muziku kada se vratimo kući. Spremni smo da krenemo sa novim albumom".

Poučeni ranijim iskustvima, ne bi se trebalo nadati previše, bar dok ne vidimo Maynarda Keenana u studiju.

Preporuka

share
share