Guadalupe Plata u Nišu

Andaluzijski trio Guadalupe Plata objavljuje i nastupa poslednjih petnaestak godina. Snimili su 6 albuma, pregršt singlova, a pre tri godine izdali su i LP sa Mikeom Edisonom, nekadašnjim bubnjarom Raunch Hands.

Iskusnom uhu dovoljno je par slušanja da prepozna karakterističan zvuk benda. Iako iz njihovih pesama pršte uticaji koji idu od lokalnog flamenko nasleđa, preko blues legendi kao što su Hound Dog Taylor, John Lee Hooker i Skip James, te Rya Coodera, Marca Ribota, Captaina Beefhearta, špageti vesterna pa do The Gun Club, sam zvuk Guadalupe Plata je svež, nov i krajnje autentičan. Suptilan, delikatan i magičan, a istovremeno zastrašujuć. Kao neki od snova kojih se ujutro setite i pokušavate da ih dešifrujete ili zapamtite.

Ovaj đavolski trio prepun je iznenađenja, i sigurno ste već čuli priču o iznenadnom pojavljivanju Jona Spencera na njihovom prvom beogradskom koncertu prošlog Uskrsa.

Guadalupe Plata uskoro kreću na balkansku turneju, a na njihovoj koncertnoj mapi ovog puta našao se i Niš.

Njihovi gosti te večeri biće knjaževačko/niška surf garage atrakcija – The Thunder Corpses koji su za kratko vreme pridobili pažnju regionalne muzičke scene svojim specifičnim spojem surf i garage rock elemenata, umotanim u veo pank i lofi estetike. Bend je za svega nekoliko meseci postojanja dobio epitet jednog od perspektivnijih novih bendova nakon sjajno prihvaćenog debi izdanja “Somewhere Over the Black Bay” koji je oktobra prošle godine objavljen za izdavačku kuću Tribaj Rajber.

The Thunder Corpses su studiozno kreirali ovaj album sa željom da pruže neočekivane trenutke i raznovrsnost koja će zadovoljiti širok spektar slušalaca. Bend je posebno ponosan na specifičan sentiment koji se provlači kroz tekstove pesama, pridodajući albumu dubinu i autentičnost.

Ne propustite swamp blues spektakl, dođite 4. aprila u niški @klubfeedback. Karte su u pretprodaji, za više informacija posetite Vintage Shop.