Franz Ferdinand obradili Angel Olsen

Škotski bend Franz Ferdinand najavili su novi album "Always Ascending" koji izlazi 9.februara, za njihovu dugogodišnju izdavačku kuću Domino. Ovo je prvi album benda od odlaska njihovog gitariste Nick McCarthyja.

Bend je već podelio video spotove za pesme "Always Ascending",  "Feel the Love Go"i  audio pesme "Lazy Boy". Sada su u sesiji za SiriusXM obradili pesmu "Shut Up Kiss Me" Angel Olsen sa njenog albuma "MY WOMAN" iz 2016.godine

Album je snimljen u RAK studiju u Londonu i u studiju Motorbass u Parizu, sa francuskim producentom Phillipe Zarom (CassiusPhoenix, The Beastie Boys). Trenutnu postavu benda čine Alex Kapranos (vokal/gitara), Bob Hardy (bas), Paul Thompson (bubanj), Julian Corrie (klavijature/gitara) i Dino Bardot (gitara). Kapranos je album nazvao "ujedno futurističkim i naturalističkim".

Do sada svoj poslednji album "Right Thoughts, Right Words, Right ActionsFranz Ferdinandsu objavili 2013.godine, takođe 2015. su objavili zajednički album sa bendom Sparks, a frontmen Alex Kapranos učestvovao je u muzičkom projektu BNQT, zajedno sa četiri člana benda Midlake, kao i Ben Bridwellom (Band of Horses), Jason Lytle (Grandaddy) i Fran Healyjem (Travis), i njihov debi album "Volume 1" objavljen je aprila meseca.

Preporuka

share
share