The Flaming Lips najavili novi album i podelili video za pesmu "My Religion Is You"

The Flaming Lips su najavili novi album, American Head, i objavili video za pesmu, "My Religion Is You". American Head trebao bi izaći 11. septembra za Warner Recordsa. 

Dugogodišnji saradnik benda Dave Fridmann koproducirao je American Head s bendom. Na albumu je i pesma „Flowers of Neptune 6“, pesmu koju je bend podelio maja meseca. Na ovoj pesmi, i još jednog gostuje Kasey Musgraves.

Frontmen Wayne Coyne izjavio je za javnost (što je samo odlomak dužeg eseja pod nazivom „Mi smo američki bend“): „The Flaming Lips su iz Oklahome. O sebi nikada nismo razmišljali kao o američkom bendu. Znam da odrastajući (kad sam imao 6 ili 7 godina) u Oklahomi, nikada nisam bio pod uticajem, niti sam bio svestan bilo kog muzičara iz Oklahome. Uglavnom smo slušali Beatlese i moja majka je voljela Toma Jonesa (to je bilo 60-ih) ... tek kad sam imao oko 10 ili 11 godine moja starija braća upoznala su nekoliko frajera,  lokalnih muzičara. „Dakle ... većinu svog muzičkog života (kao The Flaming Lips počevši od 1983.) nekako smo mislili o sebi kao da potičemo sa„ Zemlje “... zapravo ne mareći odakle smo. Tako smo prvi put u svom muzičkom životu počeli razmišljati o sebi kao "AMERIČKOM BANDU" ... govoreći sebi da će to biti naš identitet za našu sljedeću kreativnu avanturu. Postali smo ansambl sa 7 delova i počeli smo osjećati sve više srodstvo s grupama koje imaju puno članova u njima. Počeli smo razmišljati o klasičnim američkim bendovima poput The Grateful Dead i Parlament Funkadelic i kako bismo možda mogli prigrliti ovu novu vibraciju. „Muzika i pesme koje čine album American Head zasnovani su na osećaju. Osećaj koji se, mislim, može izraziti samo kroz muziku i pesme. Dok smo ga stvarali pokušavali smo da ga NE čujemo kao zvuke ... već da ga osetimo. Majčinska žrtva, očev intenzitet, bratovo ludilo, sestrina pobuna ... Ne mogu baš to da svedem na reči.

American Head:
1. Will You Return / When You Come Down
2. Watching the Lightbugs Glow
3. Flowers of Neptune 6 (Feat. Kacey Musgraves)
4. Dinosaurs on the Mountain
5. At the Movies on Quaaludes
6. Mother I've Taken LSD
7. Brother Eye
8. You n Me Sellin' Weed
9. Mother Please Don't Be Sad
10. When We Die When We're High
11. Assassins of Youth
12. God and the Policeman (Feat. Kacey Musgraves)
13. My Religion Is You

Preporuka

share