Duran Duran najavili novi album

Duran Duran najavili su novi album, "FUTURE PAST", i podelili video za prvi singl, "INVISIBLE". "FUTURE PAST" izlazi 22. oktobra za izdavačku kuću BMG.

"FUTURE PAST" predstavlja produkcijski rad Erola Alkana, Giorgia Morodera i Marka Ronsona. Na albumu gostuje i Graham Coxon iz Blur-a na gitari (u pesmi "INVISIBLE"), Mike Garson (bivši pijanist Davida Bowieja) i Lykke Li kao gostujući vokal .

Alkan je producirao pesmu "INVISIBLE", koju je miksao Mark 'Spike' Stent. Veštačka inteligencija pod imenom Huxley kreirala je video pesme.

Duran Duran čine Simon Le Bon, Nick Rhodes, John Taylor i Roger Taylor.

Rhodes je ovo rekao za novi singl: „Zvučna arhitektura oduvek je bila neverovatno važna za Duran Duran. Mislim da smo, uz „INVISIBLE“, zaista uspeli isklesati skulpturu onako kako smo željeli. Zvučno, to je vrlo neobično muzičko delo. Mislim da kada spojite sve instrumente zajedno, to stvara sveukupni zvuk koji možda još niste čuli. "

Le Bon je izjavio o albumu: „Kada smo prvi put ušli u studio krajem 2018. godine, pokušavao sam uveriti momke da je sve što trebamo napraviti napisati dvije ili tri pesme za EP. Četiri dana kasnije, s jezgrom od 25 plus jakih pesama, koje sve zaslužuju razvoj, shvatio sam da ćemo dugo biti u poslu, ali to je bilo pre COVID-a. Tako smo stigli u 2021. godinu s našim 15. studijskim albumom, "FUTURE PAST", Duran Duran sa Grahamom Coxonom, Lykke Li, Mikeom Garsonom, Erolom Alkanom, Markom Ronsonom, Giorgiom Moroderom (zaboga!). Ne kažem da je epski, ali dobro ... da jesam. Otvaramo pesmom ‘INVISIBLE’, koja je započela kao priča o jednostranoj vezi, ali prerasla je u nešto mnogo veće, jer ‘gomila bez glasa se ne predaje.’ Johnov and Rogerov ritam ritam je kao planina; Nickove melodije se uvrću i lete; Grahamova gitara je nož. Trenutno se čini tačno. "

Preporuka

share

share