Doug Paisley podelio pesmu "Sometimes It’s So Easy"

Kanadski kantautor Doug Paisley ove ve godine se vraća sa svojim najnovijim albumom, "Say What You Like", koji izlazi 17. marta preko Outside Music.

Pesme su izabarane medju 250 nesnimljenih pesama, "Say What You Like" obuhvata širinu Paysley-evog stvaralaštva, uz pastoralne folk aranžmane, lagane pop melodije i dirljive kantri ispovesti. Sada je podelio singl  "Sometimes It's So Easy".

Paysley je izjavio o ovoj pesmi: „Ovo je pesma za one koji napuštaju i koji su napušteni, prvi mogu delovati hladno i okrutno, drugi ranjeno. Na kraju, cena koju plaćaju, svako u svoje vreme je približno jednaka. To me tera da pomislim na 'Running Away' Boba Marleya iako je ova pesma nije poslušala poslušala vlastiti savet. Inspirisan sam zamršenošću u jednostavnom pisanju narodnih i kantri pesama, gde malo ironije može da suspenduje poentu ili ideju, a da je ne sruši previše na bilo kom mestu, kao X-wing u borbi jedan na jedan. Iz tog razloga nadam se da nisam puno rekao ovde, ali ako ste u situaciji u kojoj postoji krivica i povređenost, onda znate da još uvijek imate put, ako ste imali sreće da uopšte budete tu.”

O video sporut Paisley jhe izjavio: „Ovo je prvi put da sam napravio muzički spot za jednu od mojih pesama. Rizikovao sam svoje telo i svoju Gibson gitaru iz 1950. godine za egzibiciju, a gledajući unazad, pretpostavljam da je u skladu s nekom nepromišljenošću u samoj pesmi.”