DJ Shadow podelio video za pesmu "You Played Me"

DJ Shadow objaviće novi album, "Action Adventure", 26. oktobra za Mass Appeal/Liquid Amber. Sada je podelio video za pesmu, “You Played Me”. Reggies su režirali video.

Pesma je nastala od 200 muzičkih traka snimljenih sa radija u Baltimoru/D.C. regiji, '80-ih koje je DJ Shadow kupio na eBayu. Od tih kaseta DJ Shadow je napravio instrumentalnu numeru. „Učitao sam instrumental i stavio ga u petlju na svom kompjuteru,“ objašnjava on u saopštenju za štampu.

Zatim je počeo da traži vokale za pesmu, pretražujući svoju kolekciju ploča. “Spustio sam iglu na a cappella stvarno opskurnog R&B 12-inča iz otprilike '84, '85 i pomislio sam: 'To zapravo radi'.”

Zatim je pokušao pronaći pevača koji će dodati gostujuće vokale, pre nego što je odlučio da su originalni a cappella vokali koje je dodao savršeni takvi kakvi jesu. “To je primer jednog od mojih omiljenih aspekata muzike koju pravim, a to je samo 100% slučajnost. Pored mene stoji hiljadu ploča koje neće raditi; prava ploča je postavljena u pravom trenutku da promeni tok mog albuma. To je jedna od mojih najdražih pesama koje sam ikada napravio.”

"Action Adventure" dolazi nakon dvostrukog albuma "Our Pathetic Age" iz 2019.godine. "Action Adventure" je započeo rad na albumu 1. januara 2022. Do sada je podelio singl, “Ozone Scraper”.