DIIV podelili pesmu "Everyone Out"

DIIV su sredinom februara najavili novi album, "Frog in Boiling Water", i tom prilikom podelili prvi singl, “Brown Paper Bag”. "Frog in Boiling Water"  će biti objavljen 24. maja preko Fantasyja. 

Sada su podelili pesmu "Everyone Out" o kojoj je bend izjavio: „[‘Everyone Out’] koristi mekšu i teksturniju zvučnu paletu: akustične instrumente, zvučne petlje i sintisajzere. Pesma je emotivna i intimna, a može se protumačiti kao puna nade ili cinična. To može, ali i ne mora biti studija karaktera koja se usredotočuje na brzi prelaz iz mladalačke naivnosti u gorko razočaranje. Ovaj gubitak nade može se očitovati u želji da se društvo potpuno napusti ili da se ubrza njegov kolaps. Ili možda oboje, ili nijedno.”

Bend je takođe nedavno podelio video za pesmu "Soul Net" koju su podelili još u oktobru, a koja se takođe nalazi na očekivanom albumu.

DIIV su  Andrew BaileyColin CaulfieldBen Newman i Zachary Cole Smith. "Frog in Boiling Water" naslednik je odičnog albuma "Deceiver", koji je izašao 2019.godine preko Captured Tracks. Prošlo je pet godina od tog albuma, a DIIV su četiri od njih utrošili na novu ploču, što je napredak za koji se u saopštenju za štampu kaže da je skoro slomio bend dok su nastojali da promovišu svoj zvuk. Ovo je ujedno i prvi album na kojem je bend delovao kao demokratija. „Ovo putovanje ostavilo je njihove međusobne odnose pokvarenim, sa mnogim složenim dinamikama porodice, prijateljstva i finansija isprepletenim, zajedno sa sumnjama, ozlojeđenjima, narušenim egom i zabrinutim pitanjima“, navodi se u saopštenju za javnost.

Naslov albuma inspirisan je filozofskim romanom Daniela Quinna iz 1996. "The Story of B". Bend zajednički objašnjava više o naslovu u saopštenju za javnost: „Ako bacite žabu u lonac kipuće vode, ona će naravno mahnito pokušati da se popne. van. Ali ako je nežno stavite u lonac mlake vode i smanjite vatru, žaba će potonuti u mirnu omamljenost, baš kao neko od nas u vrućoj kupki, i ubrzo, sa osmehom na licu, će bez otpora dozvoliti da bude prokuvano do smrti. Shvatamo da je metafora o sporom, bolesnom i nadmoćno banalnom kolapsu društva u završnom kapitalizmu, brutalnoj stvarnosti koju smo možda prihvatili kao normalnu. To je kipuća voda, a mi smo žabe. Album je manje-više kolekcija snimaka iz različitih uglova našeg modernog stanja za koje mislimo da naglašavaju kako ovaj kolaps izgleda i, tačnije, kakav je osjećaj.”

Preporuka

share

share