Destroyer najavili novi album

Destroyer, muzički projekat iza koda stoji Dan Bejar, najavili su novi album "ken" i podelili prvi singl, pesmu "Sky's Gray" "Ken"je najavljen za 20.oktobar i izaći će za izdavačku kuću Merge. Kao što je Bejar objasnio, naslov albuma inspirisan je pesmom "The Wild Ones" benda Suede, sa njihovog odličnog albuma "Dog Man Star" iz 1994.godine.

Bejar je o albumu izjavio "Negde tokom pročle godine, otkrio sam da je originalno ime za poesmu "The Wild Ones", jedne od najboljih balada na engleskom jeziku u poslednjih 100 godina, je bilo "Ken". Imao sam prosvetljenje, i bio sam pogođen ovim saznanjem. U pokušaju da zadržim taj osećaj, odlučio sam da iskoristim originalan naziv te pesme za svoje potrebe. Nije mi baš potpuno jasno šat su te potrebe ili šta je razlog te povezanosti. Nsam mislio na Suede kada sam stvarao ovaj album. Mislio sam na poslednjih nekoliko godina ere Margaret Thatcher. To je period kada me je muzika obuzela kao neka vrsta bolesti. Možda "The Wild Ones" govore o tom osećanju, možda zato Suede nemaju mnogo smisla u Americi. Mislim da "ken" znači znati."

Prethodni album "Poison Season" Destroyer su objavili 2015.godine, i u celosti je snimljen u studiju The Ballon Factory, tokom jam sesija. Za razliku od "Posion Season", tokom snimanja albuma "ken" nije bio prisutan ceo bend u sito vreme, ali se na njemu pojavljuju svi članovi benda.