Chad VanGaalen najavio novi album i podelio pesmu "Samurai Sword"

Chad VanGaalen najavio je novi album, World’s Most Stress Out Gardener, koji izlazi 19. marta za izdavačku Sub Pop-u. Paralelno s najavom, VanGaalen je podelio video koji je sam animirao za prvi singl "Samurai Sword". U subotu (30. januara), video će debitovati na TV programu Adult Swim’s Toonami. 

VanGaalen govori o "Samurai Sword" u saopštenju za štampu: "Upravo sam istrgnuo gomilu starih bakrenih cijevi koje su procurile iz mog podruma u poslu u koji sam uskočio nevoljno. Shvativši kako su čarobno zvučale lule, stavio sam ih na prljavi stiropor i istresao smešni ritam koji predstavlja pesmu! Smeće je život. Samo se izlilo za nekoliko minuta. Nisam pokušao to zaustaviti jer sam se smešio kao da sam samo krstario svojim susedstvom. Jednostavno poput peščanika. Oda jednostavnosti. Teško je dopustiti da stvari budu jednostavne. Ali jednostavno je lako za um, a biti veseo u pesmi je nešto što mi je zaista teško. Zašto? Šta?"

Takođe je govorio o stvaranju video spota: „Crtao sam crno-bele biljne pozadine za ovu pesmu zbog sjajnih starih samurajskih filmova iz prošlosti. Sviđa mi se kako priroda ponekad preuzme vođstvo. Gledao sam očeve akvarele neba i osjećao sam se kao da ne mogu dobiti dobar osećaj. Dakle, samo sam pozajmio njegovo nebo za scenu i tada sam shvatio da su njegove slike savršene i već pune stvarne životne energije. Koristio sam ih za završetak videa i osećao sam se kao da moramo zajedno krenuti u ovu potragu."

VanGaalen je tokom celog video spota sakrio nekoliko uskršnjih jaja, dodajući: "Kako ne bih poblesavio u posljednjih nekoliko meseci, počeo sam skrivati ​​stvari dok sam animirao ovaj video." Stvorio je "Samurajsku potragu za mačevima" kako bi izazvao obožavatelje da ih pronađu. Svake sedmice u naredne tri sedmice (do 18. februara) obožavatelji mogu ući i osvojiti nagradni paket na VanGaalen-ovoj web stranici, koji uključuje kopiju njegovog novog albuma i druge personalizirane predmete od njega. Na kraju takmičenja bit će dodeljena glavna nagrada za fanove koji su se prijavili za svaku sedmicu. Možete ući ovde.

Prošle godine VanGaalen je kreirao animirane video spotove za Sun Ra Arkestra i Wolf Parade. 2018. godine podelio je novu pesmu, "Monopoly Arp", kao deo programa Adult Swim’s Singles. Njegov aktuelni album, Light Information, izašao je 2017. godine na Sub Pop-u.

World’s Most Stressed Out Gardener:
1. Spider Milk
2. Flute Peace
3. Starlight
4. Where Is It All Going?
5. Earth From a Distance
6. Nightwaves
7. Plant Music
8. Nothing Is Strange
9. Inner Fire
10. Golden Pear
11. Nightmare Scenario
12. Samurai Sword
13. Water Brother

Preporuka

share