Bob Dylan ingnoriše nobelov komitet

Bob Dylan je prošle nedelje proglašen dobitnikom ovogodišnje Nobelove nagrade za kniževnost. Tradicija je da 10. decembra svi dobitnici Nobelovih nagrada za tekuću godinu su pozvani na ceremoniju dodela, banket na kome oni dobijaju Nobelovu medalju, diplomu i dokument od Kralja Carla XVI Gustafa od Švedske kao potvrdu nagrade. Prema navodima The Guardian još uvek se ne zna da li će Bob Dylan prisustvovati dodeli, jer još uvek nije odgovorio ni na jedan poziv ili email koji mu je upućen od strane nobelovog komiteta.

Stalni sekretar komiteta Sara Danius izjavila je "Ovog trenutka ne radimo ništa. Zvala sam i slala emailove njegovim najbližim saradnicima i dobila veoma prijateljske odgovore. Za sada to je dovoljno. I uprkos ovoj tišini nisam zabrinuta, verujem da će se on pojaviti u Stokholmu." Danius je potvrdila da je nagrada Dylanova bey obzira da li se on prisustvuje dodeli ili ne.

Veliki broj umetnika e čestitao Dylanu na ovoj nagradi a među njima su i Tom Waits koji je izajvio "Nema moćnijeg glasa" ili Leonard Cohen "To je kao da zakačite medalju Maunt Everestu za to što ja najviša planina"