Big Thief podelili pesmu "Certainty"

Big Thief su sredinom avgusta podelili dve nove pesme, “Little Things” i “Sparrow”. To su prvi novi snimljeni singlovi još od njihovog albuma "Two Hands" iz 2019. Sada su podelii još jednu novu pesmu "Certainty".

Pesma je snimljena direktno na četiri kanala kada je došlo do nestanka struje na tri dana dok su snimali sa Samom Evianom u studiju Flying Cloud Recordings u Catskills-u. 

"Trećeg dana prekida, zatekao sam Adrianne na tremu kako piše novu pesmu, pa sam seo s njom i zajedno smo je završili, a kiša koja je padala iz oluka prskala je po našim gitarama", kaže Meek u saopštenju za javnost . “James i Sam videli su nas kako pišemo i brzo su postavili mašinu sa četiri trake u kuhinji, koju napaja upaljač za cigarete F250 u dvorištu. Postavili su bubnjeve kraj sudopera, a Max je priključio bas u Bluetooth zvučnik postavljen na vrhu peći. Drugi snimak je imao odličan lavež Samovog i Hanninog šteneta Jana tokom solo -a, ali smo završili sa trećim snimkom jer nam je toliko trebalo da naučimo akorde. Zatim smo napravili palačinke i kobasice i doručkovali za večeru. ”

Big Thief čine pevačica/tekstopisac/gitarista Adrianne Lenker, gitarista Buck Meek, basista Max Oleartchik i bubnjar James Krivchenia.

Big Thief su do sada objavili 4 veoma dobra albuma, "Masterpiece" (2016), "Capacity" (2017)  "U.F.O.F" i "Two Hands".

 

Preporuka

share