Big Thief podelili dve nove pesme

Big Thief su podelili dve nove pesme, “Little Things” i “Sparrow”. To su prvi novi snimljeni singlovi još od njihovog albuma "Two Hands" iz 2019.

Bubnjar Big Thief, James Krivchenia producirao je obe pesme. “Little Things” snimljene su sa Shawnom Everrettom u studiju Five Star u Topangi, CA u oktobru 2020. godine, dok je “Sparrow” snimljen sa Samom Evianom na Flying Cloud Recordings u Catskills -u u julu/augustu 2020.

U saopštenju za javnost stoji da su “Little Things”, "priča izgrađena na doslovnom osećaju neizvesnosti". Krivchenia pojašnjava: "Upravo u ovoj vrsti evoluirajućeg zvuka ritam se uvek menja, pa smo Max [Oleartchik] i ja samo nastavili sa tim i pustili da nas samo vodi - što daje utisak zaista lagane cool stvari."

"Sparrow" je prva pesma koju je bend snimio. „Svi smo se samo razbacali po prostoriji bez slušalica, fokusirani i u muzici - mogli ste osetiti da se događa nešto posebno“, objašnjava Krivchenia. "To je bio zabavna instrumentalizacija koja je imala zaista kul hemiju prirodnog aranžmana - Max na klaviru, Buck [Meek] koji je stvarao ovaj mračni ambijent, ja sa tomom i dobošem, i Adrianne u sredini s akustićnom gitarom i pevanjem."

Big Thief su do sada objavili 4 veoma dobra albuma, "Masterpiece" (2016), "Capacity" (2017)  "U.F.O.F" i "Two Hands".